Linus Stark, Victor Nyberg från Vector Traffic Academy, Magdalena Lindström och Maria Olofsson.

Digital körskola och prisregn på andra Umeå Tech Arena

Tipsen på smarta vägar framåt haglade över Vector Traffic Academy och deltagare i Startupprogrammet på vårens sista Umeå Tech Arena.

I går hölls andra Umeå Tech Arena av två, och den här gången med fler spännande startups i fokus. Viktor Nyberg från Vector Traffic Academy, Sveriges kanske mest digitala körskola, berättade om sin innovation för att genom simulatorer och digitala lösningar modernisera en traditionell bransch. Victor har av Företagarna och Almi nyss listats som en av Sveriges 103 mest inspirerande unga entreprenörer.

Hela eventet handlade om att matcha startups med talanger och samarbetspartners som kan hjälpa dem att levla, och Victor fick tips om att undersöka möjliga samarbeten med bilpoolsföretag, Volvo Cars och Tesla, och helt nya användningsområden för bolagets spetskompetens och teknik. Victor som söker teknisk kompetens till sitt team plus investerare fick spännande napp i live-sändning.

– Det var roligt att vara i sällskap med så många kompetenta och drivna människor, särskilt när man ser allas villighet att hjälpa till och bidra med sin kunskap. Extra roligt förstås att vi fick kontakt med intressanta människor direkt! Perfekt avstamp för djupare samarbeten, säger Victor Nyberg.

Med i programmet var också deltagare från vårens omgång av vårt populära Startupprogram. Samuel Sonning från Noctie.ai; som utvecklar en AI-baserad digital schack-coach, vann Nordeas stipendium för bästa affärsidé. Det gjorde också Renyou som utvecklar en cirkulär tjänst som gör det möjligt att köpa begagnade kläder snabbt, enkelt och kvalitetssäkrat.  Juryn kunde helt enkelt inte välja så båda teamen delar på förstaplatsen och får 25 000 kr vardera.

– Det känns otroligt inspirerande att vi återigen hade våra startups i fokus och visade upp lite av den bredd av entreprenörer och bolag vi hjälper. Umeå Tech Arena har den här våren handlat om att ge utrymme åt våra startups och föra samman dem med smarta personer i vår publik, och det har vi lyckats med. Det ska bli väldigt spännande att se vad det kommer leda till på lite sikt. Vår matchmaking fortsätter såklart även utanför Umeå Tech Arena. Så alla som vill engagera sig i våra bolag, agera testkunder eller investera är mer än välkomna att höra av sig till oss eller direkt till våra startups, säger Linus Stark.

Titta på Umeå Tech Arena i efterhand

Registrera dig på vår Coeo-plattform och se Umeå Tech Arena 1/6 och 8/6 igen – var och när du vill. Där kan du också komma i kontakt med startupteamen som är med i programmen