Samuel Sonning, grundaren av Noctie.ai

Digital schack-coach vinnare i stor startuptävling

Noctie.ai är en av vinnarna i Venture Cup Nords regionfinal av tävlingen STARTUP 2021.

Under torsdagen blev det klart att Noctie.ai har vunnit förstapris i kategorin Beyond Academic och därmed vunnit 50 000 kr. Noctie.ai, som under våren deltar i vårt Startupprogram, är en AI-baserad schack-coach och träningspartner. Noctie.ai hittar dina misstag, skapar skräddarsydda övningar och låter dig öva interaktivt, precis som en mänsklig schacktränare. Men Noctie.ai kostar mindre och är tillgänglig dygnet runt. Upphovspersonerna bakom idén är Samuel Sonning, Daniel Öhrlund och Sabina Sonning.

Vad betyder detta pris för er?

– Det betyder jättemycket. Det är ett sätt att få det validerat att det inte bara är en bra idé, utan att det också har en affärspotential säger Samuel Sonning, grundare av Noctie.ai.

 – Vi ska alldeles strax släppa en beta-version av vår applikation som vi ska testa på våra första schackspelare. Efter det kommer det bara gå framåt fortsätter Samuel.

Juryns motivering:

Med utgångspunkt i en stor passion och viljan till att ge alla en chans att utveckla sin förmåga har vinnaren, baserat på aktuell teknik, utvecklat en produkt med stor potential. Med ett starkt team och stort intresse från marknaden har idén stora möjligheter att lyckas.

 

 

Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer.

Nyfiken på våra vassa idéer i startupprogrammet?

Anmäl dig till Umeå Tech Arena den 8/6 så har du möjlighet att tidigt engagera dig i våra up-and-coming startups.


Text av: Elin Pudas

Publicerad: 28 maj, 2021Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Elin Pudas

28 maj, 2021