Moderatorn Johan Hedengran i samtal med huvudtalaren Lidia Oshlyansky, Jonas Sjöberg från Photon Sports och Mahnoush Etminan Malek från For Life Academy under Umeå Tech Arena den 25 november.

Digitalt mingel, flingpaket och vikten av paketering på Umeå Tech Arena

Den 25 november loggade 300 deltagare in på höstens upplaga av Umeå Tech Arena, lett av Johan Hedengran med huvudtalaren Lidia Oshlyansky om utmaningen med att paketera tech.

Lidia Oshlyansky, Chief Product Officer på Dreams, med över 20 års erfarenhet från techbranschen och har arbetat med företag som Nokia och Google. Vid Umeå Tech Arena frågade hon retoriskt hur åhörarnas ”låda” såg ut.

– Hur vi paketerar oss själva och våra produkter är hur vi ofta uppfattas och blir ihågkomna, poängterade Lidia.

Under sitt föredrag presenterade Lidia en övning hon dagen innan haft med två av Uminova Innovations mest lovande startups: Photon Sports och For Life Academy. Workshopen handlade om att förpacka företagets erbjudande likt ett flingpaket. Under eventet visade båda bolagen upp sina lådor och berättade om erfarenheter från workshopen.

– Den viktigaste lärdomen från Lidia var att inte vara blygsam, utan att fokusera på vår styrka för att få människor ombord, säger Mahnoush Etminan Malek från For Life Academy.

Digitalt mingel

Nytt för Umeå Tech Arena var den digitala mingelytan som gjorde det möjligt för deltagarna att träffas efter programmet från studion var slut.

– Vår målsättning var att leverera en komplett eventupplevelse i ett digitalt format. För pandemin till trots, suget att träffa nya människor finns där likväl och det var roligt att se att många tog tillfället i akt att mingla virtuellt, säger Linus Stark från Uminova Innovation.

– Om vi blickar framåt så kommer troligtvis framtidens event till stor del vara hybridlösningar där människor deltar både fysiskt och digitalt. Så framöver kommer vi fortsätta att testa oss fram i denna nya verklighet och hitta de optimala sätten att leverera en komplett upplevelse av våra event, fortsätter Linus Stark.

Återse Umeå Tech Arena

Umeå Tech Arena sändes via en plattform framtagen av Coeo Events och hela sändningen går att återse i efterhand via plattformen.