Entreprenörens tips: Våga satsa helhjärtat

Umeå är en perfekt stad för att bygga upp ett startup i. Men det gäller att våga satsa, menar Simon Dahl, som nyligen intervjuats i Umepodden.

Umepodden är programmet som samlar intervjuer med spännande intressanta människor som gjort någon form av livsresa. Nyligen gästades programmet av Simon Dahl, tidigare elitspelare och olympier inom beachvolleyboll, och numera startup-entreprenör. Tillsammans med Mikael Östberg har Simon Dahl lanserat Memotus, en app som gör det enklare att rehabilitera effektivare och få svar på frågor kring skador via digitala meddelanden med exempelvis läkare och sjukgymnaster.

I intervjun i Umepodden berättar Simon Dahl om sitt liv som elitidrottare men också om hur det är att bygga upp ett startupföretag.

– Det gäller att satsa, det går inte göra det halvhjärtat, då kommer det aldrig att lyfta. Du måste våga ta risker, säger Simon Dahl om sin startupresa med Memotus.

Memotus har fått affärsstöd av Uminova Innovation, en hjälp som Simon Dahl uppskattar och han menar att Umeå som stad är bra att starta bolag i.

– Inkubatorerna har fått riktigt bra fart här, det händer mycket i startupvärlden här. Jag tycker Umeå är en bra stad att dra igång ett bolag i, det finns bra kompetens för att få hjälp, säger han till Umepodden.

– Det är en tillräckligt stor stad för att testa nya saker, och tillräckligt liten för att kunna få rätt kontakter och ingångar till olika organisationer.

– Investerare sitter ofta i de större städerna men de börjar få upp ögonen för norra Sverige, att det händer grejer här, vilket gör att du har möjlighet att få träffa både nationella och internationella investerare här, fortsätter Simon Dahl.

Hela intervjun med Simon Dahl finns att lyssna på Umeåpodden.