När Umeå Tech Arena den 2 juni fokuserar på drönare och dess möjligheter är Petra Dalunde en av talarna.

Ett högtflygande Umeå Tech Arena

När Umeå Tech Arena den 2 juni blir en helt digital upplevelse så siktar man högt. Drönarteknologin och dess fantastiska möjligheter står i fokus.

Uminova Innovations uppskattade mötesplats för alla som är tokiga i ny teknik och innovationer, Umeå Tech Arena, brukar locka fullt hus på Norrlandsoperan med närmare 500 gäster. Men Coronatider till trots, Umeå Tech Arena ställer inte in. Den 2 juni är det helt och hållet ett digitalt event istället.

– En av huvudanledningarna till att Umeå Tech Arena är så framgångsrikt är de många möten och samarbeten som skapas när vi samlar så många skarpa hjärnor på samma ställe. När vi nu arrangerar ett helt digitalt event så är ambitionen att lyckas återskapa detta, säger Linus Stark, marknadsförare på Uminova Innovation.

För att uppnå detta använder man sig av en plattform utvecklad av Umeåbolaget Coeo Event.

Drönarteknik på agendan

Programmet kommer fokusera på drönare och de möjligheter dessa för med sig

– Drönare har använts i flera decennier men det är först på senare år de har fått en bredare kommersiell användning. Även om tekniken i sig är mogen så har vi ännu inte sett i närheten av de fantastiska möjligheter drönare kan föra med sig, berättar Linus Stark.

En av huvudtalarna på Umeå Tech Arena är Petra Dalunde som kommer fokusera på vilka hinder som måste övervinnas för att drönare skall kunna användas i stor skala i stadsmiljöer.

Fler talare till Umeå Tech Arena den 2 juni kommer presenteras inom kort.

Umeå Tech Arena

Umeå Tech Arena arrangeras den 2 juni och kommer vara en helt digital upplevelse.