Randy Cottin pitchar i samband med Arctic15 konferensen i Helsingfors den 5-6 juni.

Finland nästa för Loogup?

När Loogup deltog i finalrundan på Arctic15 Funding Program i Helsingfors 5-6 juni tog bolaget tillfället i akt att undersöka den finska marknaden.

Som vi tidigare har rapporterat blev den Umeåbaserade startupen Loogup nominerade i slutrundan av Arctic15 Funding Program.

Programmet som fokuserar på finansiering för tidiga startups i Norden och Baltikum hade sin final i samband med Arcic15-konferensen i Helsingfors den 5-6 juni. Randy Cottin, VD och grundare av Loogup, deltog på konferensen och han hade en tydlig målbild.

– Jag har fokuserat på att att lära mig mer om den finska marknaden så jag har talat otroligt mycket med relevanta människor här i Helsingfors, berättade Randy Cottin.

Redo på 15 dagar

Loogup, som har utvecklat en AI-styrd plattform för bostadsköpare som hjälper till med att ta smartare beslut och hitta fram till rätt långivare, har i dagsläget lanserat sin plattform i Sverige. Och rent tekniskt är det inga problem att få ut plattformen på fler marknader.

– Det skulle bara ta oss 15 dagar att indexera alla objekt på den finska marknaden. Det viktiga är att vi har hittat relevanta partners som banker och finansinstitut att samarbeta med innan vi går in på en ny marknad, poängterade Randy Cottin.

Bekräftelse att de är på rätt väg

Även fast de inte tog hem förstaplatsen så har det faktum att Loogup var i finalrundan av Arctic15 varit en bra push för hela bolaget.

– Det har varit en väldigt spännande upplevelse att vara med i programmet. Och på sätt och vis är det en bekräftelse på vår mission att hjälpa förstagångsköpare att hitta rätt objekt på bostadsmarknaden. Och inte bara i Sverige, utan också i hela världen. Vi är nu ännu mer engagerade i att genomföra vår dröm att ge millennials ett verktyg i sitt bostadsletande, berättade Randy Cottin.