Felicia Ignberg, ny videoredigerare hos Nuiteq.
Felicia Ignberg, ny videoredigerare hos Nuiteq.

Företag satsar på video

Allt fler bolag får större behov av videofilmer. Nuiteq från Skellefteå satsar på Youtube och anställer en videoredigerare.

Vare sig det är för samarbete, demonstrationer eller självstudier och utbildning så ökar behovet av video i många företag. Skellefteåbolaget Nuiteq har tagit detta till sig sedan ett par år tillbaka och har en stor samling filmer på sin Youtube-kanal. Filmerna har blivit en viktig del av kommunikationen med kunder och partners. Nu tar Nuiteq nästa steg och anställer Felicia Ignberg som videoredigerare för att få än mer fart på satsningen.

– När jag avslutade mitt sista år på medieprogrammet träffade jag Nuiteqs chef Harry van der Veen, som letade efter videoredigerare. Jag visste direkt detta var något för mig och att det var rätt plats att starta min karriär, säger Felicia Ignberg.

– Vi är glada över att få med Felicia i vårt team i norra Sverige, eftersom vi är stolta över att kunna behålla lokala talanger här i regionen. Vi har ett starkt fokus på att skapa pedagogiskt videoinnehåll för våra partners, kunder och användare, så vi ser fram emot att se hur hon kommer att bidra till det, säger Harry van der Veen, Nuiteqs vd och medgrundare.

Nuiteq är ett av många bolag som fått affärsstöd av Uminova Innovation.

Se exempel på filmer från Nuiteq.