Företagare som vill utmana sig själv

Meiju Vartiainen, entreprenör och startup-företagare, har nyligen intervjuats i SHIFT Educations podd om ledarskap.

Under hösten startade SHIFT Education en podd där intressanta personer får berätta om sin syn på ledarskap. En av de som nyligen intervjuats av Ingrid Lindelöw Berntson och Lena Lundqvist från SHIFT är Meiju Vartiainen, 26-årig entreprenör, grundare och vd av Mowida, företaget som vill revolutionera bostadsmarknaden. Ett företag som också genom åren fått affärsstöd av Uminova Innovation.

Meiju Vartiainen får berätta om några av sina förebilder och vikten av att utmana sig själv. Hon ger även sin syn på hur en ledare ska vara i mötet med sina medarbetare.

I poddserien finns också flera andra att lyssna på om ledarskap. Ett exempel är Åsa Ögren, företagare och konsult på ESAM, ordförande för Västerbottens Idrottsförbund och styrelseordförande för Umeå Biotech Incubator. Även Charlotte Wiberg, avdelningschef Innovation & utveckling Region Västerbotten (Västerbottens läns landsting), och professor vid Umeå universitet intervjuas, liksom Marie Johansson, kontorschef Swedbank Umeå.

SHIFT Education, som driver femminuters-podden, arbetar med professionell coaching, med bas i Umeå. Alla coacher är diplomerade eller certifierade enligt International Coach Federation.

Lyssna på femminuters-podden med Meiju Vartiainen.