Sjöbod nummer 2 är nya vistet för Skillster, ett av Umeås starka startup-bolag som når långt ut i landet med sin simuleringsteknik för förare av tunga fordon. Ut ur dörren tittar fyra av de anställda, från vänster Jesper Byström, Daniel Wiberg, Victor Öberg och Andreas Lind.
Skillster är ett av Västerbottens snabbast växande företag.

Företagen som växer snabbast

Skillster är ett av bolagen med snabbast tillväxt i Västerbotten, enligt Tillväxtligan, en undersökning som görs årligen av Almi.

En gång om året publicerar Almi listan med de tio snabbast växande företagen i länet. Det finns många snabbväxande företag i länet och konkurrensen är hård för en placering på listan. Bland årets vinnare finns Skillster, ett bolag som utvecklar simulatorer för utbildning av förare av tunga fordon. Skillster är också ett bolag som fått affärsstöd av Uminova Innovation.

Här är hela listan över de företag som är de snabbast växande i Västerbotten.

1 Elektroniksystem i Umeå
Omsättningsökning: 243 procent

2 Thnx Innovation
Omsättningsökning 175 procent

3 Skillster
Omsättningsökning 175 procent

4 Impulseradar Sweden
Omsättningsökning 175 procent

5 Agiltec Group
Omsättningsökning 150 procent

6 Skellefteå Rörmontörer
Omsättningsökning 150 procent

7 Bolinders Entreprenad
Omsättningsökning 125 procent

8 Noor Digital Agency
Omsättningsökning 125 procent

9 Envico Elpartner
Omsättningsökning 125 procent

10 Zordix
Omsättningsökning 100 procent

Tillväxten mäts som omsättningsökningen för de två senaste åren, baserat på offentlig information från UC Select. Företagen ska ha mellan fem och 250 anställda och visa ett positivt resultat. I samband med publiceringen av listan utses det mest snabbväxande företaget i länet till vinnare av årets Tillväxtliga. Syftet är att lyfta fram framgångsrika företag som inspiration för andra företag i regionen.