Fyra startups beviljas 300 000 kr från Vinnova

Inkubatorbolagen Evity, Senseworks, Insight Gap och NextStep har beviljats 300 000 kr var från Vinnova för att utveckla sin affärsidé.

Pengarna är tänkt att gå till exempelvis utveckling av prototyp, affärsmodell, strategier för att skydda bolagets nya lösning eller test av olika kanaler för att nå potentiella kunder, finansiärer och partners.

– Det här är en oerhört viktig pusselbit i tidig finansiering av ett startup för att möjliggöra fortsatta framsteg, och dessutom en kvalitetsstämpel på att bolaget är på rätt väg med sin innovation. Jag är jätteglad för bolagens skull och de nya möjligheter som skapas med en sådant tillskott, säger Andreas Lind som är affärsutvecklare åt NextStep och Senseworks.

För Next Step, vars produkt Teaching Analytics ger rektorer verktyg för att organisera och leda sin verksamhetsutveckling, innebär stödet skjuts i arbetet med att skala affärerna.

–  Analys och tolkning av resultatdata gör vi idag själva och det är mycket resurskrävande. För att kunna skala affärerna behöver vi utveckla smarta och automatiserade analyser och tolkningar av data. Vi kommer att använda pengarna för att testa och utveckla en ny funktion för automatiserade analyser och rapporter, säger medgrundaren Eva Mårell-Olsson.

Evity utvecklar ett verktyg som gör det lättare för små bolag utan HR-resurs att planera, genomföra och följa upp HR-processer, från signerat anställningsavtal till medarbetarens sista dag.

– Vi ser stödet som ett tecken att vi är på rätt spår, att Vinnova tror på vår idé, så det känns väldigt bra. Pengarna ska gå till att utveckla en färdig första version av vår produkt. Vi ska utveckla mallar för HR-processer som våra kunder kan implementera direkt via Evity, vår affärsmodell och kommunikation och sedan utvärdera och iterera med våra pilotkunder, säger VD Tommy Eriksson.


Text av: Emmy Ericsson

Publicerad: 21 april, 2021Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Emmy Ericsson

21 april, 2021