Maria Olofsson, Uminova Innovation och Fredrik Sahl, grundare på Flow Below gästade morgonens Startup Coffee.

Ha tålamod och hitta nya lösningar vid dina motgångar

Hitta passionen genom att sänka kraven på dig själv och undersöka dina målsättningar var temat på morgonens Startup Coffee.

Köket på Uminova Innovation var fullsatt av studenter som vill finnas med i ett startup sammanhang. Dagens tema var ”Sänk kraven och hitta passionen”.

Morgonens moderator och inspiratör under frukosten var Maria Olofsson från Uminova Innovation som berättade om hennes resa från Kalix, studerade och doktorerade på Umeå Universitet, jobbade sen på IKSU, hon startade eget företag och sen 10 år tillbaka coachar hon startups i Uminova Innovations inkubator.

Medverkade gjorde även Fredrik Sahl, grundare av startupbolaget Flow Below som arbetar med att hjälpa vatten- och avloppsföretag att hitta läckor i avloppsnätet. Fredrik delade med sig av sina framgångar men även motgångar.

-Under ganska långt tid var det som om vårt arbete gick som på räls. Sen var det ett par affärer som strandade, det gick trög som gjorde att vi gick ett steg bakåt. Man måste ha tålamod och försöka hitta nya lösningar på att hantera motgångar, säger Fredrik.

-Jag tycker att det är väldigt kul att driva ett startupbolag om man har en egen idé. Det handlar om att våga vara ute och träffa människor för att ställa frågor om någon vill ha din idé, så kanske du löser ett problem åt personen. Var inte rädd för att någon kommer att ta din idé, utan våga prat med andra, rekommenderar Fredrik Sahl.

Startup Coffee

Startup Coffee är ett frukostseminarium som arrangeras av Uminova Innovation och Venture Cup varje månad. Varje evenemang har ett speciellt tema och inspirationsföreläsare inom området. Om du är nyfiken på entreprenörskap och vill läsa mer om hur du som student kan engagera dig i ett startup så kan du läsa mer här.

 

Kommande Startup Coffee hösten 2019:

8 oktober – Så föds en bra idé

5 november – Startup Coffee på besök hos Artby*

10 december – Esport och spelutveckling i startupvärlden

*Startup Coffee hålls på engelska.

 

Evenemanget dyker upp i vår kalendrer senast en vecka innan. Anmälan görs under evenemanget som du hittar här.