Prins Daniel och Harry van der Veen i samband med Prins Daniels Entreprenörsdag 2019.

Harry fick inspiration av prinsen

När Prins Daniel bjöd in till sin årliga entreprenörsdag var Harry van der Veen från NUITEQ en av de som fick inspireras av andra entreprenörer.

Det är väl känt att Prins Daniel brinner för entreprenörskap. Bland annat ligger han bakom Prins Daniels Fellowship, ett initiativ som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) som inspirerar unga till entreprenörskap och stöttar unga entreprenörer. Dessutom arrangerar fellowshipet årligen en entrepreprenörsdag med syftet att inspirera unga entreprenörer att skapa bättre förutsättningar för dem att få sina företag att växa.

Årets entreprenörsdag gick av stapeln den 9 april och Harry van der Veen, grundare och vd för NUITEQ från Skellefteå, var en av de inbjudna gästerna.

Alltid varit fascinerad av kungahuset

– Jag blev såklart hedrad och överraskad över inbjudan, då jag alltid har haft en särskild förundran över kungahuset och rojaliteter, säger Harry van der Veen med ett skratt.

– Man måste bli nominerad för att få delta och jag vet att det var ESBRI, Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning som nominerade mig. Detta då jag har varit talare på flera av deras event, fortsätter Harry.

– Varför vi blev nominerade vet jag inte, men jag antar att de anser att NUITEQ är ett lovande företag på en spännande entreprenöriell resa, berättar Harry om sitt bolag som tidigare har fått affärsstöd av Uminova Innovation.

Positivt överraskad

Tillsammans med 150 andra inbjudna gäster fick de under en heldag lyssna på dels Prins Daniel men även entreprenörer som Jessica Schultz från Norrsken, Jacob de Geer från iZettle, Mia Brunell Livfors från Axfood och Ilkka Paananen från finska Supercell.

– Jag var positivt överraskad över hur värdefullt dagen faktiskt var. Inspirationsföreläsningarna med de framgångsrika entreprenörerna varvades med nätverkande likväl som rundabordssamtal med andra entreprenörer om våra egna utmaningar och lösningar. Allt detta gjorde det till ett väldigt innehållsrikt och givande event, poängterar Harry.

Mentorprogrammet går att söka

Mellan den 1 april och 1 maj håller IVA öppet för nya ansökningar till Prins Daniels Fellowships Mentorprogram för entreprenörer under 40 år. I programmet får man möjligheten att under två års tid få stöd till att utveckla sitt företag med hjälp av en mentor som är handplockad från det svenska eller utländska näringslivet.

Även om NUITEQ aldrig blev antagna till Prins Daniels Fellowship så kan han varmt rekommendera andra entreprenörer att söka.

– Jag har både haft förmånen att träffa Prins Daniel tidigare och denna gång. Det är otroligt intressant att se hur engagerade och passionerade kungafamiljen är kring entreprenörskap, tillägger Harry med ett leende.