Robert Gabrielsson, Koinor Future, vill se bättre stöd, gärna med AI, för att startups och företag ska hitta lämpliga bidrag.
Robert Gabrielsson, Koinor Future, vill se bättre stöd, gärna med AI, för att startups och företag ska hitta lämpliga bidrag.

Hjälp företag hitta rätt finansiering

Det måste bli lättare för startups och företag att hitta finansiering. AI kan vara teknik för det, menar Robert Gabrielsson, Koinor Future.

Ansökningsprocessen för företag som söker utvecklingsbidrag är onödigt krånglig och tidsdödande. Men artificiell intelligens kan hjälpa till att få fart på processen, menar Robert Gabrielsson, Koinor Future, i en artikel i Ny teknik, Låt AI hitta rätt företag till bidraget.

Robert Gabrielsson är verksam i Umeå med att hjälpa företag digitalisera och hitta rätt i modern teknik. Han har sett hur många företag och startups också kämpar med att finna de rätta finansiella bidrag som kan ge stöd.

I en debattartikel i Ny teknik menar han att information om utvecklingsmedel, såväl EU-bidrag som statliga och regionala bidrag, finns digitalt tillgängligt, men det är ändå inte helt lätt för företagen att hitta fram.

”Samla alla EU-bidrag, statliga och regionala bidrag i en gemensam portal. Låt företagen logga in och därefter redogöra för mål, syfte och tillvägagångssätt för sitt utvecklingsprojekt. Resten sköter en automatiserad process med stöd av artificiell intelligens som förmår ge avancerad rådgivning om kriterier för bidrag och smart analys av relevansen i utvecklingsplanerna. På basis av analysen ges även förslag till tidsramar, avrapportering och redovisningskrav”, föreslår Robert Gabrielsson i sin artikel.

”Om bidraget beviljas hjälper AI-processen till att lägga en projektplan med rapporteringspunkter och tidpunkter för utbetalningar. Under projektet kan AI användas för rådgivning i den takt som resultat rapporteras in”, fortsätter Robert Gabrielsson.

Läs hela artikeln.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Montage: Metamorworks

Publicerad: 3 september, 2019Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Montage: Metamorworks

3 september, 2019