Harry van der Veen, vd Nuiteq, är mycket glad över att kunna hjälpa en skola i Uganda. På bilden installeras ny el i skolan.
Harry van der Veen, vd Nuiteq, är mycket glad över att kunna hjälpa en skola i Uganda. På bilden installeras ny el i skolan.

Hjälper barn i Uganda med utbildning

Skellefteåföretaget Nuiteq har under en tid hjälpt St Annes skola i Uganda med renoveringar, för att eleverna ska få bättre skolmiljö.

Nuiteq från Skellefteå har haft stora framgångar med sina utbildningsprogram för pekskärmar. I över 70 länder används produkten Snowflake. Men utbildning är så mycket mer än datorskärmar, företaget har sedan ett år tillbaka bidragit med donationer och praktisk hjälp för att en skola i Uganda ska få bättre miljö för elever och lärare.

Nuiteq har gjort flera donationer till St Annes skola, bland annat för byte av skoltak och även för att hjälpa till med elinstallation i klassrum och säkerhetsportar. Dessutom har eleverna fått speciellt framtagna reflexer eftersom de måste gå till fots utefter trafikerade vägar i mörker för att komma till skolan. Nuiteq har också besökt skolan för att lära mer om hur utbildning fungerar i Uganda.

– Många tar rent vatten och el för givet, men det är inte något som alla har i sin vardag. Vi är glada över att vi kan bidra till elevernas och lärarnas liv på skolan, säger Harry van der Veen, vd och medgrundare av Nuiteq.

Han är mycket glad över att Nuiteq kan bidra när St Annes skola behöver renovera sina klassrum, toaletter, trädgård och taket, det vill säga allt som behövs för att skapa en säker plats där barn kan lära sig och växa. Donationerna har skett bland annat tillsammans med Nuiteqs brittiska partners Sahara AV och Clevertouch.

Nuiteq är ett av många bolag som fått affärstöd av Uminova Innovation. Läs mer om affärsstödet.