Världens bäste hockeyspelare någonsin, Wayne Gretzky, blir delägare i spelbolaget Gold Town Games från Skellefteå.
Världens bäste hockeyspelare någonsin, Wayne Gretzky, blir delägare i spelbolaget Gold Town Games från Skellefteå.

Hockeyikonen Wayne Gretzky delägare i startup från Skellefteå

Hockeyikonen Wayne Gretzky blir delägare i Gold Town Games från Skellefteå och frontperson för mobilspelet World Hockey Manager.

– Vi gillar spelet och tror att det har stor potential att sprida glädje bland hockeyfans. Jag ser fram emot att bli ambassadör för World Hockey Manager och genom spelet fortsätta sprida kunskap och intresse om hockey, kommenterar Wayne Gretzky om sin roll och sitt delägarskap, som sker via bolaget WDG Enterprises,

– Att inleda ett samarbete med en av historiens främsta idrottare, ser vi som starten på ett nytt kapitel och vårt nästa steg för att nå vår vision att bli världsledande inom mobila sportmanagerspel, säger Pär Hultgren, vd i Gold Town Games.

Världens bäste hockeyspelare

För sportintresserade behöver Wayne Gretzky ingen närmare presentation, som hockeyspelare ledde han Edmonton Oilers till fyra Stanley Cup-titlar och är innehavare av 61 individuella NHL-rekord, däribland flest mål och assist genom tiderna. Hans klassiska tröjnummer 99 är pensionerat i hela NHL och med smeknamnet “The Great One” anses han vara världens bästa hockeyspelare någonsin. Efter spelarkarriären har Wayne bland annat verkat som delägare och huvudcoach i NHL och vunnit OS-guld som General Manager för Kanadas hockeylandslag.

– Waynes Gretzkys omfattande hockeykarriär, som spelare, ledare, coach och ägare, samstämmer med den verklighet som utspelar sig i WHM. Nu med honom som spelets frontperson ska vi skapa en än starkare spelupplevelse och expandera användarbasen, fortsätter Hultgren.

– När vi inledde samtal om ett ambassadörskap kunde vi inte drömma om att det skulle leda till ett samarbete av den här magnituden. Wayne Gretzkys önskan om att bli delägare i Gold Town Games är fantastisk positivt och visar att Wayne är långsiktig i sitt engagemang. Samarbetet ökar markant våra chanser att nå djupare in på den nordamerikanska marknaden och ökar möjligheten till fler intressanta partnerskap, vilket är viktigt för vår fortsatta affärsutveckling, avslutar Pär Hultgren.

Se intervjun med VD Pär Hulgren som kommenterar nyheten.