Tove Larsson och Johanna Hallin är två av de investerare som deltar på Umeå Tech Arena den 14 maj.

Investerare på jakt efter bolag som gör skillnad kommer till Umeå

Norrsken Foundation letar efter företag som påverkar 1 miljard människor positivt. Den 14 maj deltar de på Umeå Tech Arena

– Att göra någonting bra för världen är något som många entreprenörer idag har som mål. Men det är inte bara entreprenörerna som måste tänka större och göra gott, även investerarna måste ha det fokuset, menar Linus Stark, marknadsförare på Uminova Innovation.

På Umeå Tech Arena den 14 maj är temat ”Good Tech – not just another app”. Där kommer tre ledande investerare diskutera hur de arbetar med att hitta bolag som har en positiv inverkan och varför det är något alla investerare behöver fokusera på.

Impact unicorn

Norrsken Foundation skapades 2016 av Klarna-grundaren Niklas Adalberth. Tanken med verksamheten är att hitta och investera i så kallade ”impact-bolag” för att förlängningen skapa en impact unicorn – ett företag som påverkar 1 miljard människor positivt. På Umeå Tech Arena deltar Tove Larsson, Chief Investment Officier på Norrsken Foundation som har närmare 500 miljoner kronor att investera.

Dessutom deltar även investeraren och affärsängeln Anette Nordvall, partner i STOAF (Stockholm Affärsänglar) och investeringsrådgivare till Capital A Partners. Anette är också ordförande för We Don’t Have Time, det sociala nätverket för Climate Action. Dessutom är hon utsedd till en av Sveriges mäktigaste techinvesterare av DI Digital och prisad av Venture Cup till Sveriges ”finaste” affärsängel.

Umeåbo med fokus på hållbara affärsmodeller

Johanna Hallin är Umeåbon som har 20 års erfarenhet av affärsutveckling, ledarskap, systemförändring och hållbarhet från 70 länder på fem kontinenter. Hon är grundare av Srey Invest, en värderingsdriven koncern som finns för att driva skiftet mot företags holistiska värdeskapande och driva företags omställning mot hållbara affärsmodeller. Hon deltar också på Umeå Tech Arena.

– Lösningar på de globala utmaningarna vi står inför är en absolut nödvändighet. Därför är det fantastiskt att vi får hit Tove, Anette och Johanna för att diskutera hur investerare kan och måste bidra till att lösa vår tids stora frågor, menar Linus Stark.

Umeå Tech Arena är Uminova Innovations mötesplats för alla som på något sätt vill utveckla Umeå och Västerbotten genom innovationer eller ny teknik. Umeå Tech Arena arrangeras på Norrlandsoperan på kvällen den 14 maj och deltagandet är helt kostnadsfritt. Sedan tidigare står det klart att Daniel Akenine, teknik- och säkerhetschef på Microsoft Sverige och Umeåentreprenörerna Tomer Shalit, ClimateView och Jonas Andersson, Dicom Port är med i programmet.

Umeå Tech Arena

Umeå Tech Arena arrangeras på Norrlandsoperan på kvällen den 14 maj och deltagandet är helt kostnadsfritt.