Efter flera år utomlands återvänder IT-veteranen Lars Zingmark till Umeå. Går in som projektledare på Sogeti.
Efter flera år utomlands återvänder IT-veteranen Lars Zingmark till Umeå. Går in som projektledare på Sogeti.

IT-veteran tillbaka i Umeå

Efter tre år på resande fot i Europa återkommer IT-veteranen Lars Zingmark till Umeå som projektledare på Sogeti Umeå.

– Vi är jättenöjda över att Lars Zingmark, med sin stora erfarenhet, är del i vårt team. Sogeti utvecklas och vi behöver senior kompetens i nya kunderbjudanden, säger Mona Holmström, Kundansvarig, Sogeti.

– Jag lockades av Sogeti med sin starka etablering och lokala förankring i Umeå. Men också av den stora kompetens som Sogeti erbjuder här i Umeå, nationellt och globalt i moderbolaget Capgemini. Kompetensen bidrar till att Sogeti attraherar kunder och riktigt intressanta uppdrag, berättar Lars Zingmark, projektledare, Sogeti.

För tre år sedan lämnade Lars Zingmark funktionen som chef vid CGI i Umeå. Tillsammans med sin livskamrat sökte han nya äventyr i livet och släppte taget om trygghet och jobb. Resan med husbil i Europa tog nästan tre år.

– Det var många som undrade vad vi höll på med. Men varför vänta med att uppfylla drömmar, uttrycker Lars Zingmark.

Lust att komma tillbaka

Resan gav lusten att återvända, både till yrke och till Umeå. Men också att få komma tillbaka till att arbeta kundnära i projekt.

– I rollen som projektledare får jag sätta mig in i kundernas utmaningar och utifrån deras behov och skapa förutsättningar för nästa steg i den digitala transformationen. Det inkluderar allt från teknik till nya arbetssätt och strategier som bidrar till kundens affär och lönsamhet, beskriver Lars Zingmark.

Digital transformation

Lars Zingmark beskriver IT-branschens förändring, från fokus på teknik till att omfatta kundernas hela verksamhet, hållbara affär och transformation i ett digitalt samhälle. Han märker att Sogeti vill verka hållbart, inte minst i att man lockat medarbetare med olika bakgrund och många kvinnor till ett traditionellt manligt yrke.

– För att sätta ihop ett optimalt erbjudande behövs flera olika kompetenser. Det här ger en spännande och kreativ dynamik i arbetsgruppen som också följer med i kundmötet, säger Lars Zingmark.

Lars Zingmark är 55 år och uppväxt i Umeå med lång erfarenhet inom IT-branschen. Dels som delägare i ett IT-företag och därefter 25 år i det som startade som WM-data som togs upp i Logica-koncernen och därefter kom att ingå i CGI. Nu är Lars Zingmark kundnära projektledare vid Sogeti.