Bild från Startup Coffee.
Bli studententreprenör och jobba extra vid sidan om studierna som konsult åt ett av Uminova Innovations inkubatorbolag. Det var budskapet på Startup Coffee.

Jobbchans hos startups fyllde Startup Coffee

Bli studententreprenör och konsulta för ett startup medan du pluggar. Så löd temat för terminens första Startup Coffee, en fullbokad frukost med studenter nyfikna på att extrajobba som konsult åt ett startup.

Morgonen handlade om möjligheterna att som student jobba extra vid sidan om studierna som konsult åt ett av Uminova Innovations inkubatorbolag. De före detta studententreprenörerna Johannes Pers och Melicia Lindström gästade morgonens frukost för att dela med sig av sina erfarenheter som konsulter.

– Jag växte verkligen som person under mitt konsultprojekt. Jag lärde mig väldigt mycket och det var nog tack vare mitt uppdrag som studententreprenör som jag fick mitt nästa jobb, säger Melica Lindström som har haft uppdrag inom marknadsanalys. Johannes Pers berättar också om sina fördelar.

– Jag kan bara tänka på fördelar när det kommer till att vara studententreprenör. Du får starta ditt eget företag, ta mycket ansvar och leverera det du behöver i tid. Du växer som person och inser att du kan stå på egna ben.

Moderator Magdalena Lindström berättade om vikten av att hitta ett uppdrag inom ett ämne man är intresserad av och känner passion för. Magdalena är ansvarig för matchningen mellan studenter och startups och belyste även att personlighet och driv ofta är avgörande faktorer i matchningsprocessen.

Vill du landa världens bäst extraknäck, göra skillnad på riktigt och få en möjlig språngbråda ut i arbetslivet? Bli studententreprenör! Vissa startups erbjuder uppdrag sommartid. Skicka in din ansökan redan idag!