Jonny Jin vinner årets Roland Carlsson-stipendium. Själv kunde han inte vara på plats så Frida Wimelius, regionchef Ung Företagsamhet, tog emot priset av instiftaren Roland Carlsson.
Jonny Jin vinner årets Roland Carlsson-stipendium. Själv kunde han inte vara på plats så Frida Wimelius, regionchef Ung Företagsamhet, tog emot priset av instiftaren Roland Carlsson.

Jonny Jin vinner Roland Carlsson-stipendium

Jonny Jin vinner 2019 års Roland Carlssons Ung Företagsamhets-stipendium på 8000 kronor.

Inför en fullsatt lokal med flera hundra gymnasieelever med intresse för entreprenörskap delades Roland Carlssons Ung Företagsamhets-stipendium ut idag till Jonny Jin.

Roland Carlsson-stipendiet delas ut till en person i Västerbotten som drivit UF-företag och syftar till att stärka stipendiatens företagsamhet. Stipendiet går till en UF-alumn som i sin kontakt med Ung Företagsamhet har utmärkt sig på ett positivt sätt, är en god förebild och har en personlig företagsamhet. Roland Carlsson, som är upphovsman till stipendiet, har tidigare varit näringslivschef i Umeå och är ordförande i styrelsen för Uminova Innovation.

I motiveringen sägs det: ”Med stort engagemang och driv har han skapat ett nätverk i näringslivet. Har spridit kännedom om andra unga företagare och varit en god förebild för andra med entreprenörskapsdrömmar.”

Young Startup Day är en årligt återkommande inspirationsdag för gymnasieelever kring ung företagande. Bland årets inspiratörer på scen fanns Tobias Sedlacek, lokal entreprenör och nöjesprofil, som sedan 2016 driver klädmärket Team Scandi, samt Ishtar Touailat, som korats till en av näringslivets mäktigaste kvinnor.

Dessutom medverkade de tre nominerade företagen i kategorin Årets unga företagare till Umeågalan 2019.

Arrangörer för dagen är Aptum, BIC Factory, eXpression Umeå, Länsstyrelsen Västerbotten, Umeå Näringsliv, Uminova Innovation och Ung Företagsamhet Västerbotten.