Tommy Eriksson och Utopiagallerian
Skattjakt på tre gallerior blir det med startupbolaget Handla.io den 14 december. På bilden Tommy Eriksson, vd för Handla.io och Utopiagallerian som tillsammans med MVG-gallerian och Sagagallerian kommer att vara i centrum för Klappjakten.

Julen räddas i digital skattjakt

Umeås gallerior skapar julstämning tillsammans med startupbolaget Handla.io genom en digital skattjakt.

Lördag 14 december anordnas Klappjakten, en digital skattjakt i Umeå centrum där deltagarna får hjälpa ekorren Tihi att rädda julen som riskerar att inte bli av efter att tomtenissarna somnat och blivit av med alla julföremål. För att rädda julen måste sex olika julföremål hittas och återställas. Klappjakten utspelar sig i Umeå centrum men är digital och genomförs med hjälp av deltagarnas mobiltelefoner och augmented reality-teknik.

Bakom skattjakten står Uminova Innovations inkubatorföretag Handla.io. Skattjakten syntes senast i Umeå på Stora Nolia i augusti då över 3000 personer deltog. Då handlade det om att rädda olika djur och aktiviteten fick stor uppskattning av både stora och små.

– Skattjakten är en rolig aktivitet för både barn och vuxna. Vi är väldigt glada över att vi kan erbjuda en skattjakt med just jultema den här gången. Det enda som behövs för att vara med är pigga ben och en telefon med vår app, förklarar Tommy Eriksson, vd på Handla.io.

Samarbete mellan tre gallerior

I år är den digitala skattjakten ett samarbete mellan tre lokala gallerior i Umeå Centrum. Utopia har tidigare varit värd för två skattjakter vid påsktid men går nu ihop med MVG-gallerian och Sagagallerian i en gemensam skattjakt som knyter ihop de tre galleriorna.

– Vi ser detta som en möjlighet att visa upp det breda utbudet som finns i Umeå centrum. Vi vet sedan tidigare att skattjakterna brukar vara mycket uppskattade och ser fram emot att ta konceptet till nya nivåer i det här samarbetet, säger Mona Lidén, Centrumledare på Balticgruppen.

Tävlar om prise

Klappjakten, som består av sex olika banor, utgår från Rådhustorget där Visit Umeå bjuder på julmusik med både lokala artister och Umeåsonen Samuel Ljungblad. Deltagarna kommer sedan behöva ta sig igenom alla tre gallerior för att hitta de försvunna julföremålen. För den som tar sig igenom hela skattjakten väntar erbjudanden i galleriornas butiker och möjligheten att tävla om fina priser.

– Utöver att alla som går Klappjakten får ta del av exklusiva erbjudanden, julfika och härlig stämning kommer vi även att tävla ut en övernattning på Elite Hotel Mimer och en middag för fyra personer på Harlequin, berättar Dan Wiklander, tf marknadsansvarig på Diös fastigheter.

Klappjakten anordnas lördag 14 december kl 12-15 i Umeå centrum.