Zlingit, SolarScaling och Ease var tre startup-företag som berättade om sina behov av nya medarbetare när Startup Coffee arrangerades i Uminova Innovations kök, som vanligt med fullsatt lokal.
Zlingit, SolarScaling och Ease var tre startup-företag som berättade om sina behov av nya medarbetare när Startup Coffee arrangerades i Uminova Innovations kök, som vanligt med fullsatt lokal.

Kickstarta karriären hos ett startup

Startups söker ständigt förstärkning inom olika områden för att ta sin affärsidé till nästa nivå. Läge med andra ord för studenter att haka på och bidra med sin energi och kunskap.

Det var budskapet när Startup Coffee arrangerades i Uminova Innovations kök denna tisdag. Som vanligt var det fullsatt i lokalen av studenter som vill finnas med i startup-sammanhang. Temat för dagens Startup Coffee var ”Så kickstartar du karriären hos startups”.

– Sommarentreprenör är en satsning där vi matchar er studenter med våra bolag. Den som kan knacka kod, kan marknadsföring eller har annan erfarenhet kan då komma in i ett startup för att utveckla och testa nya saker, berättar Magdalena Lindström, projektledare på Uminova Innovation.

Uminova Innovations startups söker ständigt förstärkning inom olika områden för att ta sin affärsidé till nästa nivå. Marknadsförare, native developers, designers, säljare, frontend developers, HR-kompetens är några av exemplen på tjänster som ett startup kan behöva. För studenter som söker skarp arbetslivserfarenhet under studietiden finns bland annat chans till ex-jobb, sommarentreprenörsuppdrag, konsultjobb under terminen och delägarskap.

Startup Coffee

Startup Coffee är ett frukostseminarium som arrangeras andra tisdagen varje månad. Varje evenemang har ett speciellt tema och en inspirationsföreläsare inom området.

Om du är nyfiken på entreprenörskap och vill läsa mer om hur du som student kan engagera dig så kan du läsa mer här.

Startup Coffee arrangeras av Uminova Innovation och Venture Cup.

Kommande Startup Coffee våren 2019:
12 mars
9 april
7 maj