På bilden syns Richard Lindberg och Magnus Jonsson från Thnx Innovation, samt grundarna av Belly Balance, Jeanette Steijer och Sofia Antonsson.
På bilden syns Richard Lindberg och Magnus Jonsson från Thnx Innovation, samt grundarna av Belly Balance, Jeanette Steijer och Sofia Antonsson.

Långsiktig investering mot magbesvär

Umeåbolaget Thnx Innovation fördjupar sig i health tech. Gör investering i Belly Balance för IBS-behandling mot mag- och tarmproblem.

Genom en investering tillsammans med Add Health Media förankrar Thnx sin roll som externt utvecklingsteam med siktet inställt på skalbarhet.

– Vi är jätteglada att vårt samarbete nu förstärks ytterligare genom ett långsiktigt partnerskap och delägande. Med Belly Balance’s kunnande och erfarenhet inom IBS, vår spetskompetens som utvecklingspartner samt det gemensamma engagemang som partnerskapet och konstellationen ger är Belly Balance redo att skala upp rejält. Tillsammans skapar vi digital framgång, säger Richard Lindberg, vd och grundare av Thnx.

IBS, Irritable Bowel Syndrome, drabbar 15-20 procent av världens befolkning och det är svårt att få rätt hjälp inom sjukvården. IBS är en funktionell störning i mag-tarmkanalen där tarmen bland annat har ett stört rörelsemönster. IBS ger buksmärtor, förstoppning, diarré och ofta gasbesvär.

Dietisten Sofia Antonsson började behandla personer med IBS 2009 och har implementerat metoden FODMAP i sjukvården i Sverige. Under 2016 lanserade hon och Belly Balance den första svenska digitala IBS-behandlingen.

– FODMAP är en kostbehandling som bara får genomföras av legitimerade dietister och det finns ett stort antal studier som bevisat att 75 procent av de som genomgår behandling baserad på denna metod får ökad livskvalitet och minskade symtom. Detta är fantastiska resultat och mycket bättre än något av de symtomlindrande läkemedel som finns idag, säger Sofia Antonsson.

Nu står Belly Balance inför en tillväxtresa där investeringen, värd 3,5 miljoner kr, är ett första steg.

Om Thnx Innovation

Thnx Innovation grundades 2016 och är en digital utvecklingsbyrå med spetskompetens inom digital produktutveckling. Med bevisade metoder, ett prestigelöst och inkluderande arbetssätt driver de utveckling mot framtidens affärsnytta. Thnx investerar i partnerprodukter för att entreprenörer engagemanget, erfarenheten och kunskapen att realisera sina digitala idéer. Thnx har investerat i flera bolag som även får affärsstöd av Uminova Innovation, som till exempel Handla.io (www.handla.io) och Memotus (www.memotus.com) men arbetar också med långsiktig förvaltning och vidareutveckling av digitala produkter hos större företag som till exempel miljardbolaget Thorengruppen.