Loogup består av, från vänster, Lili Jiang, Moa Hermansson, Benjamin Sientzoff, Phoebe Tang, Randy Cottin och Alonso Serrano.
Loogup består av, från vänster, Lili Jiang, Moa Hermansson, Benjamin Sientzoff, Phoebe Tang, Randy Cottin och Alonso Serrano.

Loogup ett av Sveriges främsta startups

Loogup från Umeå är ett av tio företag som valts ut till Startup Sweden Stockholm Boot Camp.

Att bli utvald till Startup Sweden Stockholm Boot Camp, 20-24 maj, innebär att listas som ett av de mest lovande digitala startup-bolagen i Sverige. I den utvalda gruppen finns nu Loogup från Umeå, som utvecklat en AI-styrd fastighetsplattform som hjälper bostadsköpare till smartare beslut och hitta fram till rätt långivare. ⠀

Startup Sweden är Tillväxtverkets insats för att stödja Sveriges digitala startupbolag. Startup Sweden ger tio företag möjlighet att utöka sitt nätverk med andra företag, finansiärer, potentiella kunder och partner under en veckas acceleratorprogram i Stockholm. De får också praktiska och konkreta kunskaper inom affärsutveckling, från andra startups och från experter inom olika områden.

Vi sökte upp Randy Cottin, vd för Loogup, för att få veta mer om vad som väntar.

Vad handlar detta bootcamp om?

Randy Cottin: Startup Sweden Bootcamp ger oss möjlighet att under en vecka få en snabb acceleration i Stockholm för att utöka vårt nätverk hos branschintressenter som investerare, företag, potentiella kunder och partners.

Vad kommer ni få göra?

Randy Cottin: Tillsammans med nio andra startups kommer vi att delta på ett program med workshops, föreläsningar, träningssessioner, möten, keynoter och matchmaking med investerare.

Vad hoppas ni få ut av att vara med?

Randy Cottin: För oss är det bara en stor vinst att erkännas som ”ett av de mest lovande digitala startup-bolagen i Sverige”. Men viktigast av allt är att det ger ett bra tillfälle att utöka vårt nätverk ytterligare och att fortsätta förbättra och polera vår värdeerbjudande. Det kommer också att ge oss ett bra tillfälle att träffa privata och offentliga investerare på Sveriges största demodag för digitala företag – Sweden Demo Day.

Tio bolag till Startup Sweden Bootcamp

De bolag som deltar är:

  • Ecobloom. Ett appstyrt självförsörjande miniatyrväxthus för inomhusbruk. Från Stockholm.
  • Combuyit.com En plattform för att effektivisera inköps- och säljprocesser. Från Malmö.
  • Scriin. En app för att balansera tid mellan fysisk aktivitet och skärmtid. Från Stockholm.
  • Clokka. Digital marknadsplats för e-handel av exklusiva klockor. Från Stockholm.
  • Homer. En app som organiserar information om hem och hushåll. Från Stockholm.
  • Brinja. En IoT-plattform för att förbättra säkerheten på byggarbetsplatser. Från Göteborg.
  • Spit Lab. En AI-baserad app som ska underlätta för kvinnor med polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) att bli gravida. Från Stockholm.
  • Abide. Gör kepsar till en personlig accessoar genom att bäraren kan välja GIF:ar via en app. Från Stockholm.
  • Pliance. En API-baserad tjänst för att automatisera antipenningtvättsprocesser. Från Stockholm.
  • Loogup. AI-baserad plattform för bostadsköpare. Från Umeå.