Randy Cottin, Loogup.
Randy Cottin, Loogup.

Loogup i internationell final

Internationella scenen väntar för Loogup från Umeå som tagit sig till sista finalrundan av Arctic15 Funding Program som enda svenska startup.

Loogup har utvecklat en AI-styrd plattform för bostadsköpare som kan hjälpa till med att ta smartare beslut och hitta fram till rätt långivare. Intresset för plattformen är stort, något som tagit startup-företaget till slutrundan av Arctic15 Funding Program.

– För oss är ”Empowering Homebuyers” inte bara en tagline, det är exakt vad vi gör. Att först bli utvald bland de 30 främsta startup-företagen från Norden och Baltikum, och sedan till finalrundans topp 15, är ett bevis för att det problem som vi löser inte bara är ett nischproblem, det är långt större än vi trodde det var, säger Randy Cottin, vd.

Arctic15 Funding Program är ett program för finansiering av tidiga startups från Norden och Baltikum. Programmet startade i februari och kulminerar 5-6 juni på Arctic15 i Helsingfors. Det är ett 4-månaders program under vilket företag och investerare lär känna varandra för att hitta rätt sätt att samarbeta.

Till finalen har 15 företag valts ut då de kommer att få presentera sina affärer innan en vinnare koras.