Lyckad helg för spelutvecklare hos Uminova Innovation när 5 City Game Jam arrangerades.
Lyckad helg för spelutvecklare hos Uminova Innovation när 5 City Game Jam arrangerades.

Lyckad spelutvecklingshelg hos Uminova Innovation

I helgen genomfördes 5 City Game Jam hos Uminova Innovation som mötesplats för spelutvecklare och för att ge fler en chans att skapa spel.

5 City Game Jam arrangerades tillsammans med Artic Game Lab och hölls samtidigt på fem orter. Förutom Umeå deltog Boden, Luleå, Piteå och Skellefteå.

5 City Game Jam är en mötesplats för spelutvecklare och andra intresserade av dataspel som både ger möjlighet att möta andra entusiaster och lära mer om det stöd som finns att få för att bygga ett spelutvecklarbolag.

Totalt samlade helgens City Game Jam ett 50-tal deltagare. I Umeå utvecklade deltagarna två spel som under söndagseftermiddagen kunde laddas ner av övriga deltagare för att spela.

– Uminova Innovation vill som arrangör i Umeå kunna uppmuntra intresserade av spelutveckling att fortsätta utveckla spel tillsammans med andra och skapa en lokal community-känsla. Vi ser naturligtvis gärna att flera ska fortsätta och starta bolag kring sitt spelutvecklande, det är något som vi som inkubator hjälper till med, säger Fredrik Nyström, affärsutvecklare vid Uminova Innovation.