Medarbetare från Uminova Innovation går utbildning i mångfald och jämställdhet hos startupbolaget Vkna.
Medarbetare från Uminova Innovation går utbildning i mångfald och jämställdhet hos startupbolaget Vkna. Från vänster: Magdalena Lindström, Fredrik Nyström, Hillevi Lindelöf, Marie Olsson och Johan Hedengran.

Mångfald och jämställdhet får startups att växa

Flera av Uminova Innovations medarbetare har nyligen utbildats av företaget Vkna i jämställdhet och mångfald för att i sin tur kunna hjälpa startupbolag.

Vkna är ett av många bolag som får affärsstöd av Uminova Innovation. Företaget har utvecklat en utbildning med konkreta verktyg för att hjälpa organisationer och företag att hantera frågor om jämställdhet och mångfald.

– Det är viktigt att tänka mångfald och jämställdhet för den som ska utveckla ett startup och rekrytera för att bygga ett team eller skapa en styrelse. Lika viktigt är det att granska vår egen organisation inom Uminova Innovation för att kunna göra den ännu mer inkluderande, säger Magdalena Lindström, affärsutvecklare på Uminova Innovation, och en av de som deltog i utbildningen.

Magdalena Lindström betonar att det finns många värden för startups i att tänka mångfald och jämställdhet.

  • Din produkt eller tjänst kan nå och tilltala hela befolkningen, vilket ökar chansen att nå fler kundgrupper.
  • Ditt bolag kan attrahera talanger och kompetens. Ett team med mångfald lockar olika typer av människor till bolaget.
  • Det blir lättare att skapa nätverk för nya marknader, också internationellt.
  • Bolaget får ett bättre arbetsklimat genom att lära sig utmana normer och föreställningar.

 

– Syftet med utbildningen för oss på Uminova Innovation är att höja vår kompetens internt. Vi får också lära känna det verktyg som Vkna utvecklat och ta del av deras material för att i vår tur kunna inspirera, introducera och vägleda våra startups, säger Magdalena Lindström.