Niklas Åström
Niklas Åström, vd för Ålö, träffar gärna startupbolag vid matchmaking-arrangemangen för att hitta framtida samarbeten.

Matchmaking öppnar för nya affärer

Matchmaking mellan stora företag och startupbolag är ett sätt att skapa nya kontakter som kan leda till bra affärer. Det menar Niklas Åström, vd för Ålö i Umeå.

När Match Up arrangeras på Väven i Umeå den 19 februari samlas startupbolag, företag, investerare och andra för att knyta kontakt som kanske kan leda till framtida affärer. Sådana arrangemang är mycket intressanta, menar Niklas Åström, vd för Ålö, ett av Umeås största företag. Han har under senare år varit med vid flera event där stora företag matchas samman med startupbolag.

I samband med att Västerbottensveckorna inleddes på Grand Hôtel i Stockholm i förra veckan deltog Niklas Åström på en sådan matchmaking mellan storföretag och startupbolag, ett event som Uminova Innovation och Enterprise Europe Network stod bakom.

– Det var mycket intressant, det är alltid kul att träffa startups som har en kärnkompetens där vi kan bidra med det vi kan, eller så har de kanske produkter som vi kan dra in i vår produktion, säger Niklas Åström.

Även om inte alla möten leder vidare till nya träffar tycker han att det är intressant att få ta del av startupbolagens idéer. För vissa av idéerna är värda att ge lite mer tid.

– Ett av mötena jag hade kommer vi att gå vidare med så att de får träffa våra ingenjörer för att se vad det kan ge internt i vårt företag, säger Niklas Åström.

– Det ger jättemycket att träffas på det här sättet. Jag tror på att få träffa entusiaster från olika startupbolag, entreprenörskap bygger bra bolag över tid, säger han.

Match Up i Umeå

Vill du vara en del av Matchmakingen den 19 februari så ta kontakt med Maria Olofsson.
Vi genomför IGNITE NORTH; en kvalificerad matchmaking mellan storbolag och startups från regionen och resten av Sverige.
Läs mer och anmäl ditt intresse.

Efter denna matchmaking samlas vi alla på MATCH UP: Läs mer om Match Up på Väven i Umeå den 19 februari och gå till anmälan.