Vår största satsning hittills, enligt Axel Danielsson, Zordix.
Vår största satsning hittills, enligt Axel Danielsson, Zordix.

Miljonavtal för Zordix Polensatsning

Zordix Publishing skriver avtal på över en miljon kronor med indiespelsutvecklare i Polen. ”Största satsning hittills”.

Sedan en tid tillbaka har spelföretag Zordix från Umeå genom Zordix Publishing börjat förlägga andra företags spel. Ett nytt avtal med spelutvecklare från Polen omfattar en investering om 135 000 dollar (nära 1,3 miljoner kronor) för utveckling av spelet som går under arbetsnamnet Knight’s Oath.

– Det är Zordix Publishings största satsning hittills och kommer att ge oss en riktigt bra start på år 2021. Historien bakom titeln är ett bra exempel på vad som gör indiespelscenen så spännande: ett erfaret team med stora produktioner i ryggen som vill nå en högre kreativ nivå genom att välja att gå sin egen väg och göra spelen de brinner för. Ett riktigt guldkorn där allt ifrån team, spelkoncept och risknivå känns klockrent. Vi ser mycket fram emot att berätta mer om projektet längre fram, säger Axel Danielsson, marknadschef, Zordix.

Andra spel som Zordix har som spelförläggare är Hayfever, ett tvådimensionellt plattformsspel utvecklat av Pixadome som planeras släppas under första kvartal 2020. Andra kvartalet 2020 ligger Ponpu, ett prisbelönat partyspel utvecklat av Purple Tree Studio i planerna att släppas. Fler spel signeras löpande av den växande förlagsverksamheten.