Randy Cottin, Barbara Guerisoli och Benjamin Sientzoff i Nesta.

Nesta lanserar lösning för smart bostadsparande

Inkubatorbolaget Nesta lanserar en tjänst för att hjälpa personer att spara smart och komma närmre drömmen om att äga sitt första boende. 

Nesta samarbetar med andra finansbolag som erbjuder hjälp att minska befintliga kostnader för kreditkort, delbetalningar, fakturaavgifter och personliga lån och på så sätt skapas ett större ekonomiskt utrymme för sparande. Via Nestas plattform får kunden åtkomst till förmånliga erbjudanden hos partners, överblick av det egna sparandets utveckling samt tips på fastigheter som kan passa.

– Även om räntorna är låga behöver man en handpenning på 15 procent för att köpa sin första bostad. Det betyder att unga personer idag har svårt att köpa ett boende, inte minst eftersom bostadspriserna ökar i högre takt än löneutvecklingen. Nesta hjälper den yngre generationen att generera det kapital som behövs och hitta lämpliga objekt på fastighetsmarknaden, säger Randy Cottin, grundare.

Nesta har fått finansiering från Monen Invest, Fredrik Olofsson, Norrlandsfonden, PartnerInvest Norr, Region Västerbotten samt Aipa Invesco. Nesta har tagit in 3 miljoner kronor i kapital under 2020.

Läs mer om Nestas tjänst här.


Text av: Emmy Ericsson

Publicerad: 17 november, 2020Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Emmy Ericsson

17 november, 2020