Nuiteq från Skellefteå skriver avtal med företag i Sydkorea, Chile och Grekland. På bilden visar företaget Nexthea från Chile upp sig.
Nuiteq från Skellefteå skriver avtal med företag i Sydkorea, Chile och Grekland. På bilden visar företaget Nexthea från Chile upp sig.

Nuiteq fortsätter växa internationellt

Skellefteåbolaget Nuiteq skriver nya avtal med Sydkorea, Chile och Grekland. Programvaran Snowflake finns nu på 33 språk i mer än 70 länder.

Nuiteq förlänger sitt distributionsavtal för produkten Snowflake med sin koreanska partner, AVA Vision. Företagen har samarbetat i nästan ett decennium och fortsätter tillsammans att erbjuda innovativa interaktiva lösningar på marknaden.

– Under många år har Snowflake-mjukvaran bidragit till vår framgång. Dess möjligheter och prestanda kombinerat med våra multi-user-pekskärmar ger våra kunder en innovativ och unik upplevelse. Vårt partnerskap är fortsatt givande, så det är bara naturligt att fortsätta vårt distributionsavtal, säger JJ Park, vd för AVA Vision.

Den pedagogiska mjukvaran Snowflake MultiTeach och Snowflake Entertainment i kombination med AVA Vision pekskärmar för flera användare används ofta i skolor, daghem, evenemangsrum och reklamväggar i Sydkorea.

Chile och Grekland

Samtidigt meddelar Nuiteq, som är ett bolag som fått affärsstöd av Uminova Innovation, att nya avtal också skrivs med Nexthea från Chile och IDIA i Grekland.

– Vi ser fram emot vårt samarbete med Nexthea, eftersom vår Snowflake-programvara fortsätter att få fotfäste i spansktalande regioner. Nuiteq-programmet finns på 33 språk, inklusive spanska. Detta, i kombination med det spanska innehållet som vår globala innehållsavdelning har skapat, tror vi kommer att vara till stor nytta för vår partner, säger Nuiteqs vd Harry van der Veen.

Avtalet med IDIA i Grekland är en fortsättning på ett mångårigt partnerskap som företaget haft med Nuiteq.

– Den grekiska marknaden är en utmaning, så vi är stolta över att vi fortsätter att samarbeta med en partner som är så bestämd och dedikerad att lyckas, där många andra misslyckats, säger Harry van der Veen.