Lena Karlsson Engman, till vänster, blir ny styrelseordförande i Umeå Biotech Incubator. Till höger Jennie Ekbeck, vd.
Lena Karlsson Engman, till vänster, blir ny styrelseordförande i Umeå Biotech Incubator. Till höger Jennie Ekbeck, vd.

Ny styrelseordförande i Umeå Biotech Incubator

Umeå Biotech Incubator får en ny styrelseordförande. Ny på posten är Lena Karlsson Engman.

– Jag är både stolt och glad, säger hon.

Lena Karlsson Engman är utbildad laboratorieassistent och kemist och har i många år jobbat med forskning och testverksamhet, i huvudsak på FOI i Umeå. Sedan 2015 är hon politiker på heltid och är ledamot för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige samt ordförande i Tekniska nämnden och Räddningsnämnden. Lena Karlsson Engman leder även styrelsearbetet i Biofuel Region och har varit ordförande i Umeå Energi med dotterbolag mellan 2015 och 2018.

Nu kliver hon in som styrelseordförande i Umeå Biotech Incubator.

– Jag är både stolt och glad över att ha blivit invald – men jag är ödmjuk inför uppgiften. Särskilt roligt ska det bli att få närhet till forskningsrelaterat arbete igen. Jag tror att min egen erfarenhet av forskning kan komma väl till pass i styrelsearbetet i UBI, säger Lena Karlsson Engman.

– Vi är väldigt glada över att ha värvat Lena Karlsson Engman. Hon har perfekt bakgrund för att kunna ha förståelse för våra forskares vardag och behov, samtidigt som hon har en stark vilja att utveckla och driva framåt. Jag är övertygad om att vårt samarbete kommer fungera perfekt, säger Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator.