Tommy Eriksson, vd för Handla.io.
Tommy Eriksson, vd för Handla.io.

Partnerinvest Norr investerar i Handla.io

Partnerinvest Norr investerar i Handla.io för att möta utmaningar som butiker och fysisk handel står inför.

Handla.io utvecklar en plattform som skapar helt nya förutsättningar för fysisk handel att digitalt mäta, kommunicera och höja servicen till sina kunder. Plattformen fungerar som ett säljstöd för butikspersonal och som ett extra filter med information till kunderna. Detta leder till att butiker blir mer konkurrenskraftiga och skapar starkare relationer med sina kunder. Något som krävs i dagens konkurrens i både fysisk och digital handel.

– Handeln står inför stora utmaningar och vi tror att nya idéer och arbetssätt är av stor betydelse i framtidens handel. Handla.io:s plattform har potentialen att vara en del av lösningen för fysisk handel, säger Mattias Eriksson, Investment Manager på Partnerinvest Norr.

Det finns många olika system för omnichannel och unified commerce-lösningar med fokus på detaljhandel. Handla.io:s strategi är att utveckla plattformen marknadsnära med funktioner som ger handeln stort värde redan från prototypstadie.

– Vi ger fysiska butiker möjligheten att börja mäta kund- och köpbeteenden direkt i butiken vilket ger ett kraftigt sälj- och kommunikationsstöd. Vi brukar jämföra det med att vi tar e-handelns intelligens och implementerar den i den fysiska världen, säger Tommy Eriksson, delägare och vd på Handla.io.

Med denna förinvestering får företaget möjlighet att anställa Melina Åhlenius som säljare och även söka fler investerare för finansiering och utvecklingen av plattformen.