Travsport och auktioner är två områden som Umeåföretaget ger sig in i med sin teknik.
Travsport och auktioner är två områden som Umeåföretaget ger sig in i med sin teknik.

RealSprint i nya samarbeten med världsunik teknik

RealSprint i Umeå har tecknat avtal med ATG Sverige och Bukowskis för livestreaming av hästsport respektive auktioner.

RealSprints teknik ger världsledande prestanda vilket skapar nya affärsmöjligheter och en bättre användarupplevelse.

– Intresset för RealSprint som innovationspartner är stort. Vi har den förmånliga situationen att många nationella och internationella möjligheter öppnats upp så vi lägger energi på att utveckla rätt typer av samarbeten snarare än att jaga nya. Målet är inte att ha så många kunder som möjligt utan att bygga på djupet, säger Niclas Åström, vd på RealSprint i Umeå.

Umeåföretaget har sedan starten vuxit stadigt i en bransch med tuff konkurrens. Den huvudsakliga verksamheten utgår från affärsutveckling och mynnar ut i design och utveckling av produkter. Allt i nära samarbete med kunder över längre tid.

– För våra premiumkunder är hästsport närmast en livsstil. Passionen sträcker sig bortom själva spelmomentet och ju närmare hästarna man kan komma, desto bättre. Därför jobbar vi medvetet med att utveckla våra tjänster. Där är streaming en viktig komponent och vi har flera projekt på gång för att ge våra närmaste kunder den upplevelse de förtjänar, säger Mikael Kudrén som driver ATG X-Labs.

Även i auktionsbranschen är streaming med låg fördröjning ett hett ämne.

– Vår bransch är mitt uppe i en pågående transformation och samtidigt är den traditionella slagauktionen en hörnsten som är starkare än någonsin. Allt vi kan göra för att ge användaren en upplevelse av närvaro i auktionssalen har ett högt värde, säger Henrik Broselid, CTO på Bukowskis.

– Särskilt roligt är det såklart att ATG och Bukowskis finns i Sverige. Två bolag i väldigt olika sammanhang, båda med användarupplevelsen i fokus och hög kompetens som vi gärna samarbetar med. Vi tillför expertkunskap till deras redan starka team, säger Niclas Åström.