Rekordstort intresse från studenter för att bli sommarentreprenör. Bilden visar några av 2018 års sommarentreprenörer.
Rekordstort intresse från studenter för att bli sommarentreprenör. Bilden visar några av 2018 års sommarentreprenörer.

Rekordstort intresse för att bli sommarentreprenör

Över 150 studenter vill bli sommarentreprenörer och jobba med startups. Intresset är större än någonsin för att starta företag.

Magdalena Lindström, affärsutvecklare på Uminova Innovation, har bråda dagar. Hon ansvarar för att koppla samman studenter som vill vara sommarentreprenörer med startupbolag som gärna tar in en student som konsult för en sommar.

Aldrig har trycket varit så stort. Över 150 studenter har sökt en plats och nu gäller det att matcha så många som möjligt med lämpligt startupbolag. Startups är tidiga bolag som löser ett problem på ett nytt sätt, inte sällan med ny teknik. Typiskt för startups är utveckling i framkant, snabba puckar och stark sammanhållning i team där alla kavlar upp ärmarna.

Genom att jobba som konsult för ett startup får studenten inte bara en inkomst utan också erfarenheter som kan öppna nya karriärdörrar redan under studietiden.

Vad tror du det beror på att så många vill bli sommarentreprenör?
Magdalena Lindström: När jag själv var student upplevde jag att det fanns ett glapp mellan universitet och arbetsliv. Man lär sig en massa bra saker men det kan vara svårt att förstå hur kunskapen ska kunna användas i verkligheten.
Jag tror att många studenter är taggade på att ta sig ut ur universitetsbubblan och få skarp erfarenhet inom det de utbildar sig till.
Dessutom tror jag att många lockas av att stå på egna ben genom att testa starta ett eget företag och få jobba som konsult för ett startupbolag. En kittlande utmaning som kan kännas läskig till en början, men med stöd från Uminova Innovation blir tröskeln lägre.

En viktig del är matchningsarbetet. Vad går det ut på?
Magdalena Lindström: Sommarentreprenör är ett sätt för oss att hjälpa våra startups hitta drivna personer som kan kliva in och göra skillnad i bolaget. Det är även vårt sätt för att öppna dörrar ut i arbetslivet för studenterna. Riktigt bra matchning är viktigt! Om vi hittar kompetens som kompletterar varandra och personkemi som stämmer mynnar det ofta ut i ett fortsatt samarbete mellan student och bolag. I bästa fall leder det till anställning eller delägarskap!

Vad får sommarentreprenörerna ut av att starta företag?
Magdalena Lindström: Det är en saftig merit på CV:t att ha startat eget bolag och jobba med startups. När du jobbar som konsult visar du att du på egen hand klarar av att driva och genomföra ett projekt. Att jobba i ett startup visar att du är snabbfotad, flexibel och vågar ta dig an utmaningar som kräver problemlösning eftersom förutsättningar och mål snabbt kan ändras i startupvärlden.

Vilket värde får bolagen ut av att anlita sommarentreprenörer?
Magdalena Lindström: Ett enormt värde, ensam är inte stark!
Startups börjar ofta med en eller två drivna entreprenörer som är riktigt vassa inom ett visst område men saknar kompetens inom andra delar som är viktiga för att bygga bolag.
Vi kan matcha startupbolagen med studenter som sitter på rätt kompetens och driv.
Sommarentreprenör är ett bra sätt att ”prova” en person i teamet utan den risk det innebär att anställa, eller få specifika arbetsuppgifter genomförda och avlasta teamet.
Att komma ihåg är att det just nu är arbetstagarens marknad så det finns även ett stort värde att hitta bra personer under studietiden innan de fått annan anställning.