We-Makes team består av trion Linus Löfmark, Anders Körning och Isaac Cruse.

”Säljstödet har varit det absolut mest värdefulla”

Genom en växande produktportfölj har We-Make börjat skapa sig ett namn i branschen och är nu redo att lämna vår inkubator.

Det var 2017 som produktutvecklingsbolaget We-Make antogs till inkubatorn. VD Anders Körning minns tillbaka till var de befann sig för fyra år sedan, och vilka utmaningar de stod inför då.

– Vi hade ungefär ett halvår på nacken som nystartat företag. På den tiden hade vi utvecklat både säkerhetsvinchen SW150 och vagndragaren ErGoThruster (ET). Ingen av produkterna var helt klara, men på god väg. Vi rivstartade med Elmiamässan under hösten 2016 varpå vi fick igång försäljningen av ET. Så våra första utmaningar var helt klart att komma igång med försäljning och försöka öka den allt eftersom. Vidare var ju vår tanke att vi i framtiden skulle ha en flora av produkter som vi kunde sälja och det var en stor utmaning, säger Anders.

Affärsstödet från Uminova Innovation har gjort stor skillnad under resan säger han.

– För oss har säljstödet varit det absolut mest värdefulla. Det gjorde att vi kunde komma ut och känna på marknaden utan egentlig risk.

Framtiden då?

– Just nu befinner sig We-Make i en spännande fas, och deras produktportfölj har vuxit med fler innovativa produkter som underlättar en arbetsdag för många. Bolaget har börjat göra sig ett namn i branschen och det handlar om att fortsatt ta nya affärer, och kanske börja snegla utanför Sverige, säger affärsutvecklaren Andreas Lind som stöttat teamet hela vägen.

Anders håller med.

– Framtiden ser otroligt spännande ut, trots att vi i skrivande stund har det väldigt tufft ekonomiskt. Vi har flera stora grejer på gång, vilket är otroligt stimulerande och spännande. Den största utmaningen vi har i dagsläget är att överleva kortsiktigt, det vill säga närmaste 4-5 månaderna. De möjligheter vi har på gång kan jag tyvärr inte ange här. Jag kan bara nämna att de finns och att det känns spännande.

Om We-Make
  • We-Make är en teknisk konsultverksamhet inom industriteknik.
  • Bolaget grundades 2015.
  • We-Make har sex olika produkter där många kan anpassas helt efter kundens behov
  • Läs mer på we-make.se.


Text av: Emmy Ericsson

Publicerad: 16 februari, 2021Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Emmy Ericsson

16 februari, 2021