Som en del deltagandet i Sweden Innovation Days har Uminova Innovation initierat ett samarbete med Toronto-baserade Ryerson University och dess inkubator DMZ.

Samarbete med kanadensisk topp-inkubator öppnar dörrar för länet

Uminova Innovation har inlett ett samarbete med världens högst rankade universitetsanknutna inkubator, DMZ i Toronto.

Uminova Innovation är en medarrangör till det globala matchmaking-eventet Sweden Innovation Days 17-19 november. Som en del av det har vi initierat ett samarbete med Toronto-baserade Ryerson University och dess inkubator DMZ, världens högst rankade universitetsanknutna inkubator enligt UBI Global.

Johannes Dyring, Assistant Vice President för Business Development och Strategic Initiatives vid Ryerson University, tror att samarbetet med Umeå och Västerbotten kommer att gynna aktörer på båda sidor Atlanten.

– Kanada och Sverige delar många värderingar. Allt från samhällsutveckling, ekonomiska resurser till forskning och hållbar tillväxt. Det är naturligt att förstärka samarbetet och handeln. Genom starkare band mellan inkubatorerna och forskning förväntar vi oss att få fram attraktiva och hållbara lösningar som tacklar de stora globala utmaningarna gällande både ekonomi och klimat, säger Johannes Dyring.

Tidiga med fokus på internationella samarbeten

Varför Uminova Innovation då?

– Uminova Innovation har verkligen etablerat sig som den nyckelspelare i norra Sverige som hela tiden sammanför innovatörer, entreprenörer, unik teknologi och forskning från universiteten med affärsutveckling, nätverk och kapital. Affärsutveckling i tidiga faser kräver numera ofta internationella samarbeten, och Uminova Innovation engagerade sig tidigt i de perspektiven. Därför har de en fin grund för effektiva samarbeten över gränserna, säger Johannes Dyring.

Peter Bäckström, affärsutvecklare hos Uminova Innovation och Enterprise Europe Network Västerbotten, håller med om att internationella samarbeten krävs för att lyckas på globala marknader. Han ser fram emot att se vad det nya samarbetet kan generera.

–DMZ:s startups, processer och internationella fokus håller mycket hög kvalitet, och vi är övertygade om att samarbetet kommer att leda till många intressanta samarbeten mellan startups, SME:s och större bolag i Västerbotten och Kanada. Det första steget i samarbetet är att vi tillsammans nominerat startups och storbolag från Umeå och Kanada som kommer att delta i den globala AI-matchmakingen under Sweden Innovation Days 19 november, säger Peter Bäckström.

Om Sweden Innovations Days

Läs mer

Sweden Innovation Days arrangeras av Vinnova, Ignite Sweden och AI Sweden den 17–19 november. Under tre dagar arrangeras workshops, föreläsningar och matchmaking där svenska startups och storbolag får möjlighet att träffa nya samarbetspartners från 10 olika länder, bland andra Tyskland, USA, Kanada och Japan. Läs mer om Sweden Innovation Days här.

Stäng