Sarita Nath ny operativ chef hos Coeo

Startupbolaget Coeo som utvecklar teknik för digitala konferenser, förstärker teamet med en meriterad Umeåprofil. Vi ställde fem snabba frågor till deras nya operativ chef Sarita Nath.

Hej Sarita! Grattis till tjänsten som operativ chef. Vem är du?

– Många känner nog igen mig från Umeås affärsliv. Jag har jobbat med kommunikation och marknadsföring i över 20 år, och den senaste tiden har mitt fokus varit affärsutveckling. Dels hos byrån Pondus åt kunders räkning och nu senast hos McCoy Visual, också det ett startupbolag.

Vad tar du med till Coeo?

– Givetvis mina erfarenheter av marknadsföring och kommunikation, och i min nya roll får jag fördjupa mitt arbete med affärsutveckling. I ett startupbolag är rollerna väldigt gränsöverskridande och man får sitta på många stolar i början och hjälpas åt helt enkelt.

Varför kliva på startup-tåget?

– Att få vara med på ett bolags resa från början är ju otroligt spännande. Det är det här med att se en idé bli verklighet och komma ut på en marknad. Just Coeo känns väldigt rätt för mig eftersom vi arbetar för en mer hållbar möteskultur och det känns viktigt ur ett klimatperspektiv och alla utmaningar världen står inför. Vi vill minska på resandet men inte kunskapsutbytet. Tvärtom, vi vill öka kunskapsutbytet och göra det enkelt för människor att interagera med varann oavsett var man befinner sig.

Vad har Coeo på gång just nu?

– Vi jobbar just nu med några väldigt spännande nya funktioner för plattformen som kommer att lanseras senare i höst. Det kommer att göra mycket för upplevelsen och vad plattformen faktiskt kan göra. Bland annat kommer vi att lansera en digital studio, en hemsidesbyggare och addera community-diskussioner. I övrigt så är uppskalning och rekrytering på G.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du för Coeo de kommande 12 månaderna?

– Konkurrensen är hård och det finns många aktörer som vill in på det här marknaden. Pandemin har på sätt och vis varit fördelaktig för oss eftersom den påskyndat processen med digitala möten, men frågan är nu vad som kommer framöver. Fortsätter vi med det digitala eller blir det en hybrid av fysiskt och digitalt? Det kommer att utkristallisera sig under året och åren som kommer. Vi vill ta plats, både när det gäller att leverera smarta lösningar för helt digitala möten, men också hybridmöten där vissa deltar fysiskt och andra digitalt.

Jamen, då kör vi då.

– Ja det gör vi!


Text av: Emmy Ericsson

Publicerad: 24 augusti, 2021Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Emmy Ericsson

24 augusti, 2021