Stefan Karlsson pch Evelyn Köberl från Q-app var två av entreprenörerna från Uminova Innovations Startupprogram som fick chansen att pitcha på Umeå Tech Arenas stora scen den 14 maj.

Se framtidens entreprenörer och deras idéer

Efter att ha drillats hårt i Uminova Innovations Startupprogram fick åtta idéer chansen att pitcha på Umeå Tech Arenas stora scen den 14 maj.

– Målsättningen med Startupprogrammet är att entreprenörerna ska få testa om deras idé håller eller inte. Finns det några potentiella kunder eller inte? Om ja, perfekt, då kan man jobba vidare. Om inte så brukar vi säga att det är bättre att upptäcka det fort än att hålla på i flera år, säger Annika Wikström, verksamhetsledare på Uminova Innovation.

Som en inledning på Umeå Tech Arena den 14 maj fick de åtta deltagarna i vårens Startupprogram chansen att presentera sin affärsidé framför publiken på 2 minuter genom en så kallad pitch.

I samband med Umeå Tech Arena delade även Nordea ut stipendier på totalt 50 000 kronor till de tre idéer de ansåg hade störst potential. Nordeas förstapris tilldelades Handla.io medan Traffic Bright kom på andra plats och Umeå Wheels kom på tredje plats.

Ideerna som deltog i programmet var följande:

Donation Platform: framtidens välgörenhet med transparens och utan mellanhänder
Q-app: erbjuder chansen att effektivisera kötider
BDA: en service för personer som ska investera eller köpa fastighet i Spanien
Traffic bright: en produkt som förebygger trafikolyckor
Moln8: ett webbpubliceringsverktyg för småföretagare
HeAI: a health data management platform
Handla.io: plattform för digitala kundupplevelser
Umeå Wheels: we develop a digital platform to share bike all around Umeå

Nu har du en möjlighet att se all pitcher nedan, så du själv kan skapa dig en bild av om du tror de kommer lyckas under ej.