Fredrik Petrusson, Petter Thylin och Jenny Ferry.
Fredrik Petrusson, Sigr, Petter Thylin, Tapas, och Jenny Ferry, Sigr, bjuder in till cykelträffar på tisdagar för att få fler att börja cykla.

Sigr och Tapas ordnar cykelträff på tisdagar

10 mars klockan 18:00 drar cykeltisdagarna Two Wheeled Tuesdays igång igen, ett samarbete mellan startupbolaget Sigr och restaurang Tapas.

Cykeltisdagarna är en satsning som görs i Umeå för att få fler att bli klubbansluten cyklist. Umeå har idag fyra cykelklubbar med totalt ca 800 klubbanslutna medlemmar. Cyklingen ökar i popularitet, något som startupbolaget Sigr och restaurangen Tapas satsar på. Läs mer om olika tema under cykeltisdagarna.

– Vi satsar mycket på barn- och ungdomsidrott i Sverige och det är toppen. Vi vill med dessa tisdagar visa att det finns all möjlighet att fortsätta med idrott hela livet med cykling. Genom dessa träffar hoppas vi på många spännande möten, säger Petter Thylin, vd på Tapas.

– Det känns extra spännande att konceptet Tapas och Sigr jobbat med, utvecklas tillsammans med klubbarnas behov. Där god mat, människor och cykeln möts på ett naturligt sätt, där vill människor vara, säger Fredrik Petrusson, designer på cykelklädesföretaget Sigr som har sitt showroom på Tapas.

Umeås fyra cykelklubbar är Gimonäs CK, Obbola IK, Cykelintresset och Stöcke TS Järnet.