Redo för att få studenter att engagera sig i startupvärlden. Emma Sundman, till vänster, lämnar nu över till de tre nya studentkommunikatörerna hos Uminova Innovation Elin Pudas, Jennifer Hörting och Hedda Dahlström.
Redo för att få studenter att engagera sig i startupvärlden. Emma Sundman, till vänster, lämnar nu över till de tre nya studentkommunikatörerna hos Uminova Innovation Elin Pudas, Jennifer Hörting och Hedda Dahlström.

Ska få fler studenter att upptäcka startupvärlden

Uminova Innovation satsar stort på att få studenter att engagera sig i startupvärlden. Hedda Dahlström, Elin Pudas och Jennifer Hörting blir nya studentkommunikatörer.

Emma Sundman vet vad det innebär att vara studentkommunikatör hos Uminova Innovation. Hon har haft uppgiften sedan i somras, men lämnar nu över till inte bara en, utan hela tre nya studentkommunikatörer.

– Som studentkommunikatör jobbar du med Uminova Innovations marknadsföring och kommunikation. Du bidrar till att fler studenter lär känna Uminova Innovation, vilket stöd vi kan erbjuda och vad det innebär att starta företag. Målet är att studenterna ska känna till startupvärldens fantastiska möjligheter, antingen så har du en egen affärsidé som du vill utveckla eller så kan du engagera dig och vara en del i ett startup. Varje år kommer det nya studenter till Umeå som inte vet vad en inkubator kan hjälpa till med eller vilka möjligheter som finns. Dessutom får du som studentkommunikatör arbeta inför och under stora event, säger Emma Sundman som nu går över till en anställning vid ITS, Enheten för IT-stöd och systemutveckling vid Umeå universitet.

De nya studentkommunikatörerna Hedda Dahlström, Elin Pudas och Jennifer Hörting är själva studenter på Umeå universitet vilket gör att de vet vad som händer på campus och hur livet för en student ser ut. De har redan fått en flygande start då de nyligen bidrog till att Uminova Innovations stora Match Up-dag på Väven i Umeå blev ett uppskattat arrangemang där ett 40-tal startupföretag fick träffa såväl stora bolag som studenter.

En riktig crash course

– Att jobba på Match Up var intensivt, roligt och en riktig crash course i startupvärlden och med Uminovafamiljen. Roligt var att se hajpen kring alla startupbolag och matcha ihop bolagen med studenter, investerare och intressenter, säger Elin Pudas som gått programmet för kulturentreprenörskap vid Umeå universitet och har ett särskilt öga för formgivning och grafisk produktion.

Drivna personer

Jennifer Hörting är också mycket nöjd med den första insatsen som studentkommunikatör.

– Jag har svårt att se att vi kunnat få en bättre start på Uminova Innovation än vad vi fått genom att delta på Match Up. Det har varit väldigt inspirerande att få träffa och prata med alla dessa drivna personer som är involverade i denna startupvärld, säger Jennifer Hörting som läser till civilingenjör inom interaktion och design och i början av året var med och arrangerade föreningen Datatjejs nationella konferens i Umeå.

Umeå fantastisk startup-stad

– Det var fantastiskt kul och inspirerande att jobba på Match Up, jag hade många intressanta samtal med både drivna studenter och entreprenörer. Särskilt kul var det att se hur nöjda och inspirerade studenterna var efter lyckade möten med företagare. Umeå är en fantastisk startupstad och har så mycket att bjuda på, vilket vi studenter verkligen ska ta till vara på, säger Hedda Dahlström som läser till civilekonom med inriktning service management och dessutom har erfarenhet från ett startupföretag i Stockholm.

Under vårvintern kommer de nya studentkommunikatörerna att vara med på flera arrangemang, bland annat Startup Coffee som är en serie frukostmöten särskilt inriktade mot studenter.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Mikael Hansson

Publicerad: 27 februari, 2019Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Mikael Hansson

27 februari, 2019