Tempus har idag en kvarts miljon användare runt om i landet. Här är VD Joel Hörnqvist.

Sluten cirkel när alumn investerar i alumn

Malmkroppen, ett dotterbolag till alumnen Vitec Software Group, investerar i alumnen Tempus Information Systems. Pay it forward på riktigt, säger vår vd Nils-Olof forsgren.

Vitecs ägarandel efter investeringen uppgår till 11,1 %.

Tempus Information Systems har utvecklat ett digitalt verktyg för resursplanering i förskolan med funktioner som schemaläggning, närvaro, frånvaroanmälan, lovplanering och rapportering. Tempus har idag ett hundratal kommuner och friskolor som kunder och cirka en kvarts miljon användare.

– Det känns fantastiskt att få in Malmkroppen och därmed Vitec som ägare. Bättre partner för att utveckla ett SaaS-bolag kan man ju inte tänka sig. Jag upplever att vi har marknadens nöjdaste kunder med vårt system, och vi har en rad nya innovationer som vi vill förverkliga. Nu kan vi tillsammans med våra kunder utveckla nästa generations resursplaneringssystem för förskolan, säger Joel Hörnqvist, VD på Tempus Information Systems.

I inkubatorn gläds man åt nyheten.

– Vitec är grundat av forskare från Umeå Universitet och är idag börsnoterat. Att deras dotterbolag Malmkroppen investerar i nya startupbolag i Umeå är fantastiskt bra för vårt ekosystem för innovation. Cirkeln sluts, de som har lyckats med sina bolag använder en del av sitt kapital för att få fart på andra startupbolag och kan tillföra sin egen erfarenhet och kontakter för öka tillväxten. Det är pay it forward på riktigt, säger Nils-Olof Forsgren, vd.


Text av: Emmy Ericsson

Publicerad: 3 september, 2021Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Emmy Ericsson

3 september, 2021