Emma W Flodén från Smart Climate fick ta emot en prischeck på 20 000 kr som delades ut av Peter Hedman från Uminova Innovation.

Smart Climate vann pitchtävlingen under EnergyConfusion

Emma W Flodén från Smart Climate vann pitchtävlingen under 2019 års upplaga av EnergyConfusion.

Smart Climate optimerar energianvändningen och bidrar till en kostnads- och miljöeffektiv lösning för uppvärmning och kylning av parkerade flygplan och får affärsstöd av Uminova Innovation. Affärsidén föll både juryn och publikens smak, som i den hårda konkurrensen röstade fram bolaget till segern på EnergyConfusions pitchtävling.

– Det är såklart jätte roligt att vinna. Vinsten betyder mycket för och är ett bevis på att vi har en bra teknik och att det är en framtidsprodukt, säger Emma W Flodén som stod på scenen för Smart Climates räkning.

Hade ni förväntat er att ta hem vinsten?

– Det var verkligen inte givet, men vi hoppades såklart att vi skulle vinna, säger Emma.

Vad är ert nästa steg?

– Vi letar efter nya kunder och samarbetspartners. För tillfället finns vi i Skandinavien men nu tittar vi på en global marknader. Initialt har vi haft kontakter med Indien bland annat, säger hon.

Det var North Sweden Cleantech som anordnade EnergyConfusion i Skellefteå 3-5 juni. Det är en mötesplats som handlar om elektrifiering, energiförvaring och smarta energilösningar och var en mix mellan konferens, mässa och matchmaking. Läs mer om matchmaking här.

Under konferensen fick startups möjlighet att pitcha sina lösningar för potentiella kunder, investerare och partners. Det var 9 bolag som deltog i pitchtävlingen med prissumman 20 000 kr. Från Uminova Innovation pitchade vinnaren Emma W Flodén från Smart Climate, Aamer Barood från Umeå Wheels samt Boh Westerlund från Oazer.