Meetup med North Sweden Cleantech.
Meetup med North Sweden Cleantech.

Smarta hållbara städer i fokus på meetup

North Sweden Cleantech bjuder in till en eftermiddag 19 februari på temat Smart hållbar stad med information om investeringar i regionen.

Behovet av smarta hållbara lösningar ökar allt mer, både globalt, regionalt och lokalt. Inte minst FNs klimatavtal ställer allt högre krav på nya klimatvänliga lösningar.

Detta och mycket annat diskuteras under Cleantech Meetup i Umeå, en mötesplats inom grön teknik, ren energi och hållbara lösningar den 19 februari i Ljusgården, Väven, i Umeå.

Arrangör är North Sweden Cleantech som med temat Smart hållbar stad utlovar intressanta samtal mellan regionala satsningar och cleantechföretag samt inspirerande panelsamtal med representanter från aktuella investeringar.

– Det blir ett meetup som ställer frågan: Hur arbetar vi i regionen med hållbara städer, hur integreras hållbarhetsperspektivet i de investeringar som görs och vilka affärs- och samverkansmöjligheter medför dessa satsningar för företag, organisationer och offentlig verksamhet? förklarar Jenny Åkermark, internationell affärsutvecklare på North Sweden Cleantech.

– Kommuner, energibolag och hamnar öppnar nu upp för samarbete för utveckling av framtidens lösningar för den smarta hållbara staden. Det skapar helt nya möjligheter för innovativa startups och små bolag, berättar Johan Hedengran, affärsutvecklare på Uminova Innovation.

– Viktiga nyckelord för smart hållbarhet är energilösningar, energirelevans och klimatnytta. Men problemområdet och lösningen måste också kännas trovärdig och realistisk samtidigt som den vågar utmana och förändra, fortsätter Johan Hedengran.

Senare under kvällen övergår Cleantech Meetup i mingeleventet Match Up i samma lokaler. North Sweden Cleantech går därmed samman med Uminova Innovation och Ignite Sweden för att skapa ett nytt sammanhang för träffar mellan företag, organisationer och människor som vill verka för en hållbar stad.

Läs mer om arrangemanget Cleantech Meetup. https://northswedencleantech.se/sv/kalender/cleantech-meetup-umea/

Läs mer och gå till anmälan för Cleantech Meetup.