Per Fransson, till vänster, följer intresserat hur hans och Daniel Olofsson spel Protector tas emot av testspelare under Uminova Innovations testspelkväll.
Per Fransson, till vänster, följer intresserat hur hans och Daniel Olofsson spel Protector tas emot av testspelare under Uminova Innovations testspelkväll.

Spelutvecklare får stöd hos inkubator

Att Uminova Innovations satsning på nya spelbolag blivit lyckad märks när spelutvecklare presenterar sina kommande spel för en nyfiken testpublik.

– Det här är en del av verifieringen för dessa bolag. Vi vill få ihop det spelcommunity som finns i Umeå, de som gillar spel och vill göra spel, säger Fredrik Nyström, affärsutvecklare vid Uminova Innovation.

– Det handlar mycket om samarbete och att ha ett stort nätverk, det är det som vi kallar ett spelcommunity, där man hjälper varandra. Någon gör musik, någon gör grafik, någon något annat och då är man beroende av att ha ett stort nätverk, förklarar Fredrik Nyström.

Uminova Innovations satsning på spelutveckling har gett spelutvecklare en möjlighet att hitta igen varandra och inte minst få hjälp med affärsutveckling kring spelidéerna.

På plats för att visa upp spel under kvällen fanns bland annat Per Fransson och Daniel Olofsson med sitt spel Protector som de tänker lansera inom sitt bolag The Fine Arc Nordic.

– Här kan jag observera de som spelar och skriva ner deras reaktioner. Det är mycket värdefullt, berättar Per Fransson, samtidigt som han följer allt vad en av testspelarna gör och vilka reaktioner som spelet Protector ger.

– Det här är ett science fiction base building shoot them up-spel, förklarar Per Fransson med ett leende.

Nu hoppas han och Daniel Olofsson att spelet ska kunna lanseras i november 2019.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Mikael Hansson

Publicerad: 20 juni, 2019Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Mikael Hansson

20 juni, 2019