Bilden är från Umeå Tech Arena 2019 då Martin Wiklund berättade om den resa som Sportswik gjort.
Bilden är från Umeå Tech Arena 2019 då Martin Wiklund berättade om den resa som Sportswik gjort.

Sportswik lanserar ny app för innebandy

Tillsammans med Sportswik från Umeå lanserar Svensk Innebandy en ny app där användarna kan lägga upp kommentarer, bilder och videor från matcher.

Den nya appen, som lanseras av Svensk Innebandy och görs i samarbete med Sportswik, blir en gemensam mötesplats kring matcher från bredd- och ungdomsinnebandyn som tidigare varit utspridd på en mängd olika plattformar.

– Det är superkul att vi nu har de två största idrotterna i Sverige, säger Martin Wiklund, grundare av Sportswik.

Förutom innebandy är även fotboll en stor idrott för appen.

– Det är ett kvitto på att vår nya affärsmodell blivit helt rätt, och att vår plattform fyller ett tydligt behov hos förbund som vill ta nästa steg i sin digitalisering, fortsätter Martin Wiklund.

Han ser även fram mot att Sportswik ska kunna ta större steg ut på en internationell marknad.

– Vi kommer under 2020 också att intensifiera våra aktiviteter på marknader utanför Sverige, och vi har redan har några spännande diskussioner igång, berättar Martin Wiklund.

Den nya appen för innebandy lanseras i januari 2020 och kommer att ge alla som är engagerade i ett lag eller en serie möjlighet att kunna kommentera, ladda upp bilder och videofilmer och ta del av andras uppdateringar i samband med matcher. Martin Wiklund betonar att innebandylagen under alla år har tillhört de mest aktiva i Sportswik-appen, och han är glad för att nu kunna erbjuda föreningar och lag i Svensk Innebandy en ännu bättre och mer integrerad lösning genom den nya appen.

Den nya appen för innebandy kommer att ersätta den tidigare app som Sportswik utvecklat.
Sportswik är ett bolag som fått affärsstöd av Uminova Innovation.

Läs mer om den nya appen på Svensk Innebandys webb.