Bild ur videofilm om Treasure.
Bild ur videofilm om Treasure som visar hur barn med mobilen i handen kan gå ut på skattjakt.

Startup ger barn information om corona

Låt barn lära sig mer om coronavirus. Handla.io öppnar sin augmented reality-tävling Treasure för alla som vänder sig till barn.

Allt fler organisationer vill hitta former för att motverka spridning av coronavirus och ge mer information om smittorisker. Inte minst gäller det de som arbetar med barn. Umeåbolaget Handla.io, som erbjuder en tjänst för skattjakter i augmented reality öppnar nu upp sin plattform Treasure för organisationer som vill utbilda barn och unga i hur de ska agera på grund av coronaviruset.

– Vi skapar en utbildning i en skattjakt där deltagarna och barnen får lära sig att det är viktigt att vara noga med att tvätta händerna ofta, att om man är förkyld eller att en familjemedlem är sjuk så är det bra att stanna hemma för att undvika att andra blir sjuka, och att om skolan stängs, hur man kan sysselsätta sig hemma, säger Tommy Eriksson, grundare av Handla.io, ett bolag som också får affärsstöd av Uminova Innovation.

Informationen om till barnen om hur de kan hantera corona tar Handla.io fram med folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vem som helst får arrangera skattjakten, de kan gälla för butiker, köpcentrum, hotell eller andra platser spelar ingen roll för vår del. Även skolor skulle kunna göra detta och det är kanske där det skulle få störst effekt, säger Tommy Eriksson.

Läs mer om Treasure.