Tomer Shalit och Jonas Andersson kommer båda tala på Umeå Tech Arena den 14 maj som djupdyker i när teknik kan göra gott.

Startups som gör gott på Umeå Tech Arena

Dicom Ports produkter ger säkrare strålning och ClimateView har tagit fram en ny standard för klimatarbete. Båda deltar på Umeå Tech Arena den 14 maj.

Hälso- och sjukvården är ett område som digitaliseras i snabb takt för att bland annat effektivisera och ge säkrare vård för patienter.

– Vi fokuserar på att kvalitetssäkra strålsäkerheten inom sjukvården vilket kan ge stora fördelar för både sjukvården i stort och dess patienter, säger Jonas Andersson, vd för Dicom Port som är en startup sprunget ur forskning och arbete med strålsäkerhet vid Umeå universitet och Region Västerbotten.

Innovativ förmåga

Jonas Andersson är en av talarna på Umeå Tech Arena 14 maj där temat är ”Good Tech – not just another app”. En annan talare är Tomer Shalit, vd och grundare av ClimateView som har tagit fram en helt ny och revolutionerande standard för globalt klimatarbete.

– Både Dicom Port och ClimateView är lysande exempel som visar på den innovativa förmåga som finns i Umeåregionen där man har använt teknik för att skapa lösningar som verkligen gör gott, säger Linus Stark, marknadsförare hos arrangören Uminova Innovation.

Umeå Tech Arena är Uminova Innovations mötesplats för alla som på något sätt vill utveckla Umeå och Västerbotten genom innovationer eller ny teknik. Sedan tidigare står det klart att Daniel Akenine, teknik- och säkerhetschef på Microsoft Sverige också talar på Umeå Tech Arena.

Umeå Tech Arena

Umeå Tech Arena arrangeras på Norrlandsoperan på kvällen den 14 maj och deltagandet är helt kostnadsfritt.