Fredrik Nyström, affärsutvecklare, ansvarig för spelsatsningen på Uminova Innovation och Stefan Lampinen dagens inspiratör och föreläsare.

Stefan Lampinen inspirerade spelutvecklare

Stefan Lampinen gästade i dag Uminova Innovation och ett fyrtiotal entreprenörer, startups, studenter och andra personer intresserade av spelbranschen deltog på lunchföreläsningen.

Stefan har lång erfarenhet och bred kompetens inom spelbranschen, bland annat som vd för Warner Bros och Electronic Arts i Norden samt haft ledningspositioner på företag som Microsoft och Nokia i Europa.

På lunchföreläsningen delade han bland annat med sig av sina erfarenheter från spelindustrin, vilka trender som råder idag, några tips till vad startups bör tänka på samt varför Norden är ledande inom denna branschen.

-Tack vare Steve Jobs, så blev spelindustrin global. Detta är en bransch som aldrig tar slut, det händer hela tiden nya saker. Utvecklingen i Asien är enorm, 9% tillväxt marknad mellan 2018-2022. Länder som Kina, Malaysia, Ryssland, Turkiet är under utveckling och fortsätter att växa enormt, säger Stefan.

-Allt fler talanger och investerare börjar allt mer att intressera sig för spelbranschen. Fler talanger som exempelvis inom kommunikation, ljud och design söker sig till spelindustrin. Även affärsänglar börjar intressera sig för att investera i spelföretag, berättar Stefan.

Några av hans tips till startups:
  • Viktigt att ha omvärldsbevakning på de stora bolagen Google, Microsoft, Tencent Games, Amazon, Apple, Facebook och försök skapa relation med dessa stora spelare.
  • I Sverige, Finland och Kanada finns det en bra infrastruktur med science parks, inkubatorer, hubbar, företagsfrämjande organisationer med bra stöd till bolag. Se över vilka projekt, finansieringsmöjligheter och kompetenser som stödjer spelutvecklare.
  • Var ute och res till spelmässor och konferenser för att bygga upp ditt nätverk.
  • Välj noga, vilken investerare du ska arbeta med för du blir aldrig av med dom.
  • Tro på din idé när du ser något och häng kvar vid den tanken.

 

– Vi vill ge startups, entreprenörer, studenter och andra spelintresserade personer inspiration och hjälpa dem att bygga sina nätverk. Vi ska underlätta för dom att bygga bolag, hitta rätt kompetens, finansiering och göra hållbara affärer, säger Fredrik Nyström, affärsutvecklare och ansvarig för spelsatsningen på Uminova Innovation.

Om du vill veta mer om Uminova Innovations spelsatsning, kontakta Fredrik.


Text av: Nina Rismalm

Fotograf: Nina Rismalm

Publicerad: 22 oktober, 2019Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Nina Rismalm

Nina Rismalm

22 oktober, 2019