Många studenter är just nu i färd med att söka sommarjobb. Och flera klurar redan nu på examensjobb till nästa vårtermin.

Stort tryck från studenter som vill arbeta med startups

Studenterna köade stundtals för att få prata med Uminova Innovation och startupsbolagen under arbetsmarknadsdagen Uniaden. Att startupvärlden erbjuder spännande möjligheter för unga personer i början av sitt arbetsliv är det fler och fler som förstår.

Arbetsmarknadsdagen Uniaden på Umeå universitet lockar varje år en stor mängd studenter på jakt efter karriärmöjligheter, och arbetsgivare på jakt efter hungriga talanger. Uminova Innovation var givetvis på plats tillsammans med ett tiotal startups som alla söker någon typ av förstärkning i form av en eller flera studenter. Ett av startupbolagen var UMeSee som utvecklat ett digitalt verktyg som hjälper redovisningskonsulter, ekonomer och företag att enkelt presentera ekonomi grafiskt. Entreprenören Lars Wikman gjorde mesta möjliga av sin monter och lockade en stadig ström besökare.

– Det har gått jättebra hittills. Det är flera ekonomistudenter som visat intresse och det känns roligt, men jag hoppas på ännu fler innan dagen är slut. Jag söker studenter som vill skriva C-uppsats eller D-uppsats om ekonomiska förklaringsmodeller närmre bestämt. The more the merrier, skrattar han.

I Uminova Innovations monter ville studenterna veta mer om konkreta möjligheter till examensjobb och förstås sommarentreprenörsuppdrag. Studenter har möjlighet att söka sommarentreprenörsuppdrag hos Uminova Innovation vilket betyder att man paras ihop med ett startup som söker en specifik kompetens. Uppdraget på minst 160 timmar ska utföras under sommarmånaderna och studenten fakturerar arbetade timmar som konsult. Hjälp med att starta sitt företag, bokföring och fakturering tillhandahåller Uminova Innovation och inkubatorns samarbetspart PwC.

– Jag tycker det låter superspännande. Det är så märkligt att jag inte känt till det här med startups tidigare. Att det finns så nära utan att man förstått det. Jag kommer absolut att titta närmre på vad bolagen söker så fort man kan söka sommarentreprenör, säger ekonomistudenten Maria.

Läs mer om hur du blir sommarentreprenör här. Ansökan öppnar inom kort.


Text av: Emmy Ericsson

Fotograf: Emmy Ericsson

Publicerad: 29 januari, 2019Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Emmy Ericsson

Emmy Ericsson

29 januari, 2019