Tre från startupprogrammet vidare i STARTUP 2020

Plocka, Vector Traffic Academy och Q-app. Alla tre har gått vårt startupprogram och går vidare till regionfinalen av STARTUP 2020, en tävling riggad av Venture Cup.

Antalet tävlingsbidrag ökade med 32 % i regionen jämfört med föregående år. Det är många lösningar inom det breda spektrat hållbarhet och Cathrin Sandström, regionansvarig i Venture Cup Nord, menar att det är ett bevis på att innovation och entreprenörskap verkligen behövs och kommer till sin rätta i tider som detta.

– Vi är enormt imponerade av viljan, kraften och modet hos våra tävlanden och det är extra fint att se många som hittat lösningar som verkligen kan göra skillnad, både på individ- och samhällsnivå men även för vår planet. Att vi dessutom ser en ökning i antalet bidrag visar på hur många som antar de utmaningar som finns.

Nu stundar regionfinalen där vinnarna presenteras i priserna Best Traction, Game Changer, Impact Maker och Beyond Academic. I år arrangeras allt digitalt, både jurymöte och regionfinal.

– Med en kärnverksamhet som redan är digital så känns det självklart och spännande med denna omställning i år. Digitaliseringen medför många positiva effekter som färre resor och förutsättningen att nätverka på nationell nivå, fortsätter Cathrin.

Anmäl dig till regionfinalen 12 maj här.

Här är samtliga nominerade i STARTUP 2020, region Nord

BUMI
Bumi: Next stop, Earth! är ett roligt, effektfullt mobilspel som kombinerar gamification med interaktiva funktioner som skapar miljömedvetna spelare och ett globalt community för att dela idéer, lösa miljöproblem och inspireras till nya innovationer.
Team: Ingrid Fridesjö och Maya Umar

EasySurfer
EasySurfer är världens första tangentbordsmus, skapat för människor som har problem med finmotorik och/eller lider av skakningar i fingrar och händer. Det ersätter traditionella IT hjälpmedel för någonting bättre.
Team: Robin Westberg

Greenie Nordic
Greenie Nordic är en app som motiverar människor till att göra miljövänliga gärningar genom att göra upplevelsen rolig och social. Detta genom att hjälpa människor och företag att kämpa mot klimatförändringen genom att utmana varandra.
Team: Hanna Saramo, Ricardo Russ, Joel Bystedt och Olle Saric

HomeAxess
HomeAxess erbjuder bostadsföretag en unik plattform och totallösning bestående av digitala lås, låsspecifika algoritmer för accesskontroll, distribution av digitala nycklar samt nyckelkvittens med BankID.
Team: Joachim Ljungquist, Fredric Edin och Peter Olausson

Merino of Sweden
Merino of Sweden kommer erbjuda ett miljövänligt alternativ i dagens klädindustri – klädesplagg av merinoull som är producerad i Sverige. Kläder som lämnar minimalt avtryck och passar både kontoret och festen, kläder du kan vara stolt över.
Team: Joakim Luther och Annika Luther

Plocka
Plocka gör det enklare och effektivare för alla människor att plocka svamp och bär.  Detta görs genom att visa var och när svamp och bär växer och genom det inspirera människor till att spendera mer tid i skog och natur.
Team: Axel Ljudén och Albin Nyström

Qalami
Qalami är ett transparant varumärke inom accessoarer som fokuserar på att stärka kvinnliga hantverkare i Hunza, Pakistan genom att kombinera Himalaya-hantverk och svensk design.
Team: Sajid Ali Alvi, Robert Holmkvist, Majid Alvi och Hakima Sultana

Q-app
Q-app låter kunderna hålla koll på numret som betjänas i sina mobila enheter och frigör därmed tid för alternativa aktiviteter utöver väntande, samtidigt som den samlar in värdefull icke-personlig statistik inom väntetid för företagen.
Team: Stefan Karlsson, Evelyn Köberl och Christoph Schnepf

Vector Traffic Academy
Morgondagens Trafikskola, en körkortsutbildning som den ska vara. Fast pris, fast datum och inga bekymmer. Med simulatorer och modern pedagogik som gamification blir körkortsutbildningen så effektiv som möjlig och med minimal miljöpåverkan.
Team: Viktor Nyberg

VOCALISE
VOCALISE är en holistisk röstträningsapp för passionerade kör- och solosångare i genrerna klassisk, nära harmoni och musikteater. Det är gjord av ackrediterade specialister inom sång, fysisk och mental träning.
Team: Esther von Schoenberg

Vårt startupprogram är en tre månader lång crash course i hur du gör för att ta reda på om din affärsidé har potential. Programmet genomförs två gånger per år med start i februari och september. Blir du antagen arbetar du med din affärsidé tillsammans med andra nya entreprenörer, våra erfarna affärsutvecklare och gästande experter från svenskt affärsliv.